Het gaat hard. De tweede lichting van de Haagsche Harde Leerschool is in volle gang en het einde komt alweer in zicht. Nog twee weken te gaan. Volgens traditie nemen de mannen het dan op tegen de gastheer van de afgelopen weken: De Haagsche Rugby Club. Maar voor het zover is werd er woensdag 29 februari geoefend. Toen stond de eerste wedstrijd tegen de jonge honden van de studenten rugbyclub van Neyenrode Business University op het programma. Voor de 4de keer alweer mocht de Harde Leerschool te gast zijn om tegen het team van rugbycoach Casper Boelens te spelen. Om 11:30 werd er verzameld in Den Haag en na een voorlichting van een potentiele werkgever en een stevige lunch vertrok het gehele team van 15 man om 13:30 met de bus richting Breukelen.

In Breukelen voegde rugby fanatiekeling en coach van RC Spakenburg Fernando Rijswijk zich bij het team om de jongens op het veld te sturen en te coachen. Daarnaast kregen de mannen van De Harde Leerschool versterking van ervaren spelers Koen Krommenhoek, Justin van Boven en Rick Donker uit het team van DHLS coach Duncan Jansen van RC the Hookers uit Hoek van Holland. Tijdens de warming up was de (gezonde)spanning duidelijk voelbaar. Iedereen was er klaar voor en stond op scherp.

Een hoop studenten en docenten van Neyenrode hadden zich langs de lijn in het zonnetje verzameld om te genieten van deze mooie en bijzondere ontmoeting. Onder begeleiding van Dirk en Kasper hebben beide teams zich vanaf het eerste fluitsignaal tot het einde van de wedstrijd voor 100% gegeven. Al het geleerde van de afgelopen 4 weken kon eindelijk in praktijk worden gebracht en de aandacht en focus is geen enkele keer verslapt. Na een 12-7 achterstand voor rust heeft de DHLS brotherhood zich terug weten te knokken naar een 12-21 winst!

Na elkaar uitgebreid bedankt te hebben middels de erehaag begon de derde helft met een barbecue langs de lijn waar de eerste broodjes hamburger vanaf rolde toen de wedstrijd afgelopen was. Onder het genot van wat te eten en een drankje hebben de teams nader kennis met elkaar gemaakt en kan geconcludeerd worden dat er naast de liefde voor rugby nog veel meer overeenkomsten zijn tussen de ogenschijnlijk verschillende teams.

De avond werd afgesloten met een wandeling naar het kasteel en een bezoek aan de kelderbar waar voor elkaar gespeecht, gezongen en vooral veel gelachen werd. Om 19:00 vertrok de bus weer richting Den Haag waar iedereen moe maar voldaan terugkeek op een geweldige ontmoeting.

We hebben mooie acties gezien op het veld maar vooral goed teamwork, doorzettingsvermogen en sportiviteit.

We bedanken iedereen die deze mooie wedstrijd en geweldige ontmoeting mogelijk hebben gemaakt.

En uiteraard hopen wij dat we snel door Neyenrode worden uitgedaagd voor een revanche 😊