De tweede week in Almelo zit er alweer op. Met onder andere de officiele kick-off op het programma, nieuwe deelnemers en de eerste gastbezoeken van enkele betrokken organisaties was het weer een mooie week.

Maandag sloten drie nieuwe deelnemers aan bij de groep en mochten ze zich gelijk in het zweet werken op de dagelijkse rugbytraining. Na deze lekkere training in de ochtend was er in de middag aandacht voor het onderdeel sollicitatievaardigheden.

Dinsdag was het zover: de officiele kick-off van De Harde Leerschool in Almelo. In de ochtend loopt de kantine bij Rugbyclub The Big Bulls vol met werkgevers, deelnemers en andere betrokkenen. Na een korte introductie van programmamanager Ed en hoofdtrainer Dirk, stellen de 14 deelnemers zich voor. Ook presenteren zij op heldere wijze hun persoonlijke doelen die ze met De Harde Leerschool hopen te bereiken. ‘s Middags wordt een start gemaakt met de pitch, waarmee alle deelnemers zich aan het einde van het traject gaan presenteren aan de verschillende werkgevers. Programmamanager Ed kijkt tevreden terug op de dag. ‘Het was een prima dag met veel belangstelling, passie en inzet. De mannen hebben hard gewerkt. Top!’

Woensdag begint de dag met een ochtendtraining verzorgd door Dirk en Thomas in circuitvorm. . Zowel fysiek als rugbytechnisch worden er zichtbaar grote stappen gemaakt. Dirk: ‘Het is lekker werken met deze grote complete groep.’ The Big Bulls zorgen voor een uitstekende lunch en tussen de middag verzorgt de aanwezige fysio enkele kleine pijntjes. . Deze 2e week wordt afgesloten met een preventieve en oplossingsgerichte voorlichting verzorgd door twee experts van GGN. Deze voorlichting blijkt zeker voor herhaling vatbaar en voor beide partijen van meerwaarde.

Op naar week 3!