Foto door Kees van de Veen

Onder streng regime

Bikkelen in de bossen van Havelte. Vorige week vond de beruchte driedaags bivak plaats. Een vast onderdeel binnen de projecten van De Harde Leerschool, waarbij de deelnemers voor verschillende uitdagingen komen te staan en teamwerk en doorzettingsvermogen van groot belang is. Programmamanager Ed kijkt met een tevreden gevoel hierop terug: ‘Iedereen heeft grote stappen gemaakt in de ontwikkeling en het vertrouwen groeit. Onze dank gaat uit naar de 43e brigade voor hun ondersteuning, zonder hun inzet kunnen we dit niet neerzetten’.

DHLS bij Werklust Talkshow

Zondagmiddag was een grote delegatie van De Harde Leerschool-deelnemers te gast bij de Werklust Talkshow. ‘Werklust Oost-Groningen’ is een beweging die zich inzet voor meer positieve beeldvorming over werk, opleiding en gezondheid in Oost-Groningen. Ed: ‘We kijken terug op een succesvolle dag, waarbij de Harde Leerschool op een positieve manier onder de aandacht is gebracht bij vele werkgevers en een lid van De Tweede Kamer. Ik ben blij dat projectleider Pauline Schueler ons hiervoor heeft uitgenodigd’.

Gastspreker: Ron Jans

Maandagmiddag is er een speciale gast in het clubhuis van VV SETA aanwezig. Ron Jans, oud-profvoetballer en huidig trainer van FC Groningen doet zijn eigen verhaal. Met als hoofdthema ‘Hoe tegenslag ook een kans kan zijn’ vertelt hij hoe hij heeft geleerd omgaan met tegenslagen. Een inspirerende presentatie van een man die in het voetballeven zowel voor- als tegenspoed heeft gekend.

Vooruitblik

De rest van de week staat in het teken van sollicitatievaardigheden en rugby. Hoe geef je een perfecte ‘elevator pitch’? En hoe maak je de perfecte rugbytackle? De wedstrijd tegen Nijenrode van 17 oktober komt steeds dichterbij en de jongens bereiden zich voor om dan alles te kunnen geven!