Mooi bezoek voor de deelnemers van het project in Oost-Groningen.

Vorige week kwam Judoka Henk Grol langs om de jongens mee te nemen in zijn ervaringen over vallen en opstaan. In de vorm van een actieve workshop, kregen de deelnemers een hoop inspiratie mee!

Vandaag kwamen de burgemeester en wethouder van Werk & Inkomen van Stadskanaal op bezoek om de jongens in actie te zien. Een mooie gelegenheid om te zien wat De Harde Leerschool deze groep kan brengen en tot nu toe gebracht heeft.

Deze week zijn er twee piekmomenten: de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Groninger Studenten Rugby Club en de banenmarkt. Verschillende werkgevers komen langs om de jongens een beeld te geven van hun mogelijkheden na dit project. Zowel maandag als dinsdag zijn er vertegenwoordigers van deze werkgevers op bezoek bij VV SETA, om zich aan de deelnemers voor te stellen.

Een optimaal voorbeeld van hoe de jongens door middel van rugby worden voorbereid is de elevator pitch. In één minuut een pitch geven waarin je jezelf voorstelt en een ander probeert te overtuigen. Woensdag, tijdens de banenmarkt, is deze pitch een belangrijk onderdeel voor de deelnemers om de werkgevers voor zich te winnen, maar vandaag is het ook een belangrijk onderdeel op het veld om die felbegeerde positie in het team te verdienen. Dit is tegelijk ook ter voorbereiding op de eerste vriendschappelijke wedstrijd die dinsdagavond gespeeld gaat worden tegen de Groninger Studenten Rugby Club.

Na een volle, maar geslaagde dag is de opstelling compleet en de spanning duidelijk merkbaar. Dinsdagavond mogen de jongens voor het eerst testen wat al die weken van in het zweet werken opgeleverd hebben. Ondanks het sportieve resultaat, zijn de stappen die inmiddels zijn gezet onuitwisbaar.

De volgende werkgevers steunen dit project en een groot deel zal ook op de banenmarkt van woensdag 18 oktober aanwezig zijn: