Afgelopen week kregen we mooi bezoek uit de provincie Groningen. Zo mochten we maandag een deputatie van Midden Groningen ontvangen. Dinsdag hadden we bezoek van enkele beleidsambtenaren van de Gemeente Groningen. Mooie gelegenheid voor ons om te laten zien wat De Harde Leerschool wellicht voor hun kan betekenen. Zo was het ook goed om te zien dat allen aan het eind van de dag zichtbaar diep onder de indruk weer richting huis gingen. Hier komt zeker een vervolg op. Dinsdag kwam ook Technisch manager van FC Groningen Ron Jans langs om de mannen te inspireren over vallen en opstaan en doorzetten om dat ultieme doel te bereiken.

Voor de deelnemers stond deze week in het teken van de elevator pitch. Een belangrijke tool voor de deelnemers om zich straks tijdens de banenmarkt te presenteren aan de aanwezig werkgevers en uitzenders. Twee van deze uitzenders, Fint B.V. en uitzendbureau GUW kwamen zich deze week presenteren voor de mannen met inspirerende presentaties. Zo is er inmiddels voor alle 14 deelnemers een passende werkplek in het vooruitzicht en wordt hard werken beloond.

Naast de gasten die wij in Musselkanaal mochten ontvangen, waren de mannen zelf deze week op bezoek bij de 43e brigade in Havelte. Een partij die al meerdere jaren haar bijdrage levert aan het programma van De Harde Leerschool.

Week 5 is uiteindelijk afgerond met 14 gemotiveerde deelnemers. Op naar week 6 met als hoogtepunt op 10 april de 1e wedstrijd tegen de Groningse studenten. Kick off 17.00 in Groningen.

Volgende week donderdag 12 april is het traject van De Harde Leerschool in Zuid-Oost Groningen hét onderwerp in de uitzending van Brandpunt+ op NPO 2. De uitzending start om 21.05.