De bus rijdt het terrein op van het Bakhuys Roozenboomkamp van het Korps Commando Troepen. Deze week zijn de deelnemers van De Haagsche Harde Leerschool hier te gast om een bivakprogramma te volgen onder leiding van twee externe senior experts Piet en Ron. De focus ligt deze dagen op de kernwaarden sportiviteit, respect, samenwerken en doorzettingsvermogen.

De eerste dag worden de mannen, na aankomst, welkom geheten en ontvangen ze direct hun aanvullende kleding voor de rest van de dagen. Daarna gaan ze gelijk aan de slag met het maken en inrichten van hun onderkomens en het voorbereiden van de eerste maaltijd. Vervolgens krijgen ze een theorieles oriënteren en mogen ze dit direct in de praktijk brengen.

De tweede dag begint met ochtendsport, ontbijt en wederom oriënteren. Na de lunch mogen de mannen de hindernisbaan Arnhem op, waarbij er hoog bezoek is van C- KCT. Het avondprogramma bestaat uit zelf koken en oriëntatie praktijk bij duisternis. Deze dagen zit de sfeer er goed in. Alle verwachtingen worden overtroffen en het loopt lekker, zowel het programma als de onderlinge verhoudingen binnen de groep.

Vandaag is het bivak afgerond met het onderdeel gewonden transport. Hierbij verplaatst de groep zich met een geblesseerde deelnemer door zwaar terrein naar het eindpunt.

Coach Dirk en programmamanager Ed kijken tevreden terug op de geleverde prestaties. ‘Sommigen hebben boven verwachting gepresteerd. Super.’

Maandag 8 oktober zijn de deelnemers weer terug op het terrein van de Haagsche Rugby Club voor het tweede deel van de Haagsche Harde Leerschool. Dan ligt de focus op werk en alles wat daarbij komt kijken.