Burgemeester reikt certificaten uit bij DHLS Almelo

Het is maandag 20 mei; de start van de laatste en beslissende week van het eerste Harde Leerschool project in Almelo. Alles staat deze week in het teken van de volgende stap: werk of opleiding. Een groot deel van de groep was al een uur voor aanvang aanwezig. “Wat een gigantische verandering ten opzichten van een paar weken geleden” zegt Jan Hammink, de trotse initiatiefnemer van Rugbyclub The Big Bulls.

Ron & André rijden samen met de heren door Almelo en omgeving voor afspraken met werkgevers: TDC, Bouwmensen, Pruijn enz. Bij terugkomst konden de mannen met trots en een grote glimlach op het gezicht vertellen aan de groep hoe het was gegaan. Ze krijgen applaus en omhelzingen van de rest van de “brotherhood”. De jongens zijn trots op elkaar en dat is terecht.

Dinsdag 21 mei; evaluatie dag. De bekende harde leerschool boekjes werden erbij gepakt en samen met Dirk werden de afgelopen 8 weken geëvalueerd. De vele veranderingen worden benoemd: gezondere levensstijl, beter dag en nacht ritme, de drive om problemen onder ogen te komen en niet links te laten liggen en gemotiveerd aan de slag te gaan met de gestelde doelen.

Dirk, Ron & André benadrukken:”dit is het eind van De Harde Leerschool, maar het is ook de start van een nieuwe uitdaging. Het zal niet makkelijk worden de komende weken. Stop extra veel energie en tijd in die eerste weken op je werk of opleiding en het zal zeker zijn vruchten afwerpen.”

Woensdag 22 mei; de grote dag was aangebroken. Een aantal heren waren al vroeg aanwezig in verband met het VCA examen wat nog behaald kon worden. Uiteindelijk hebben 6 heren hun VCA succesvol behaald. Met dank aan William Hekman.

Om 1600 druppelde de eerste gasten binnen. Met een grote groep bestaande uit werkgevers, gemeentes, vrienden, familie, clubleden is er een gigantische opkomst. Na een bakje koffie werd de ceremonie geopend door Ron. Na het bedanken van alle betrokken partijen en vrijwilligers presenteert Dirk vervolgens de geslaagde deelnemers aan het publiek. De welverdiende gloednieuwe rugby shirts werden uitgereikt en als klap op de vuurpijl ontvingen alle deelnemers hun certificaat uit handen van de burgemeester van Almelo.

Na een goede warming up onderleiding van Thomas en Antoon kon de langverwachte eindwedstrijd beginnen. Beide partijen streden voor wat ze waard waren. Hierdoor werd er een mooie eindstand neergezet van een 12-12 gelijkspel. Na afloop kon de BBQ worden aangestoken en werd er samen gegeten en gedronken.

Werkgever Richard Pruijn had nog een mooie verrassing. Rapper Brace kwam optreden. Programmamanager Ron kijkt terug op een prachtige afsluiting: ”we kijken terug op een geslaagd project. Nogmaals dank aan alle betrokkenen.”