Banenmarkt in Almelo

Maandag 13 mei; na een welkomstwoord van Ron en de terugkoppeling op de wedstrijd tegen Neyenrode door Dirk was de conclusie van de mannen: ”we willen sterker worden, onze conditie verbeteren en harder worden.” Om gelijk daad bij woord te voegen zorgden Dirk en Thomas voor een pittige training.

’s Middags werden wederom grenzen verlegd. Zo ondergingen de mannen onder leiding van Kim, zelf opgeleid door Tim Hof De “Ice man”, allemaal een ijsbad. Het belangrijkste aspect dat bij deze sessie aan bod kwam, was: omgaan met pijn door middel van concentratie, ademhaling en meditatie. Uiteindelijk stapte eenieder in een ijsbad. Sommigen helemaal zen en sommigen toch wel op karakter.

De volgende dag wordt er na de ochtendtraining weer aandacht besteed aan de pitch en het uiterlijk voorkomen. Kapster Mandy neemt alle mannen onder handen, om te zorgen dat ze tip top op de banenmarkt verschijnen, want de volgende dag is het al zover.

Woensdagochtend 11.00 stromen de eerste werkgevers binnen voor de banenmarkt. Na een welkomstwoord door Ron en een leuke presentatie van Dirk over de Harde Leerschool Almelo kon het grote moment beginnen. Gestoken in een net overhemd, keurig geknipt en hier en daar enigszins nerveus, presenteren de mannen een voor een hun pitch. Ron kijkt hier met trots op terug: ‘alle deelnemers hebben zich stuk voor stuk vol zelfvertrouwen en duidelijk plannen en wensen gepresenteerd. Ze hebben het geweldig gedaan.’ Na de pitch was er tijd voor vragen en verduidelijkingen. Diverse werkgevers vroegen om vervolggesprekken met verschillende mannen. Voor iedereen waren er achteraf duidelijk plannen en mogelijkheden. Het doel voor volgende week is om dit concreet te maken en om te zetten in een vervolgafspraak.