Banenmarkt Leiden leidt tot keuzevrijheid

De deelnemers van de Harde Leerschool in Leiden startten hun zevende trajectweek op maandag 2 maart met het tweede deel van hun EHBO cursus. Ook nu weer werd de cursus verzorgd door Corien Smits van 4HH. De praktijkoefeningen bleken voor sommige kandidaten behoorlijk lastig, maar werden uiteindelijk door iedereen succesvol uitgevoerd. Na afloop van de sessie kregen alle deelnemers hun EHBO basisdiploma uitgereikt.

Dinsdagochtend begon zoals gewoonlijk met rugby. Onder leiding van coaches Duncan en Fernando werkten de jongens een gevarieerde training af. Toen de groep eenmaal was omgekleed volgde er een presentatie van het bedrijf Freek van Os. Tijdens de voorlichting werd ingegaan op de potentiele mogelijkheden die de onderneming de deelnemers biedt. Na de lunch volgde een Op eigen kracht training die werd verzorgd door projectleider Ron. Tijdens de sessie werd de deelnemers gevraagd conclusies te trekken op basis van hetgeen zij de afgelopen weken hebben geleerd en doorgemaakt.

De woensdag startte wederom met een veldtraining die ditmaal vrijwel geheel in het teken van competitie en de wil om te winnen stond. Coaches Duncan en Fernando schotelden de groep een aantal uiteenlopende spelvormen voor. De deelnemers reageerden enthousiast en deden er alles aan om als winnaar van het veld te stappen. Na een één-op-één behendigheidsspel waarbij reactiesnelheid een belangrijke rol vervulde, werd de training afgesloten met een tackle bag race. ’s Middags kregen de kandidaten de gelegenheid hun banenmarkt-pitch te oefenen. Ze werden hierbij begeleid door Duncan en Ron.

Donderdag was voor de Leidse lichting de (grote) dag van de banenmarkt. Deze begon met een lichte veldtraining. Na de uitstekende lunch die zoals gewoonlijk werd verzorgd door RC DIOK vrijwilligster Lois, waren de kandidaten zelf aan zet. Onder toeziend oog van 10 potentiele werkgevers presenteerden zij één voor één hun pitch. Ondanks de nervositeit van een aantal deelnemers, wist iedereen zijn persoonlijke verhaal goed over te brengen. De vertegenwoordigers van de participerende bedrijven bleken na afloop zonder uitzondering onder de indruk. Tijdens de individuele gespreksronde gebeurt er iets wat de deelnemers vooraf niet hadden verwacht. Vrijwel alle kandidaten kregen van meerdere bedrijven een aanbod en kunnen dus kiezen waar ze in de nabije toekomst aan de slag zouden willen! De komende dagen zullen er definitief knopen worden doorgehakt en arbeidsovereenkomsten worden getekend.

De week werd vrijdags afgesloten met een oriënterend bezoek aan Medhurst Solar Systems. Mede dankzij arbeidsbemiddelingsbureau FormNova kan Medhurst Solar Systems maar liefst 4 Leidse deelnemers van een baan voorzien.

Werkgevers Leiden bedankt!

De Harde Leerschool bedankt de volgende bedrijven voor hun deelname aan de Leidse banenmarkt die op  donderdag 5 maart plaatsvond:

Burgy klassiek bouwen, Carriere Leiden, FormaNova, Oranjegroep, Matrix, The Duke of Oz, Freek van Os, Vleeswarenfabriek Persoon, Team Intro, Van Diemen Sloopwerken, Riool.nl en Zandbergen

Een speciaal woord van dank gaat uit naar oud speler van RC DIOK Patrick Stemfoort. Patrick heeft zich met zijn bouwbedrijf aangesloten als werkgever. Daarnaast was hij als deelnemer betrokken bij de Leidse banenmarkt.