Conditionele vooruitgang in Etten-Leur

Week 3 van het DHLS traject in Etten-Leur ving dinsdag 15 oktober aan met een welkom van Dirk en projectleider Ron. Tijdens het ochtendprogramma kregen de kandidaten een intensieve training voorgeschoteld. Onder leiding van trainers Chris en Dirk sprintte de groep onder andere met weerstandparachutes. Verder werd dieper ingegaan op de ruck, een veelvoorkomende situatie in het rugbyspel. Door alle deelnemers werd er hard, serieus en enthousiast gewerkt. De dag sloot af met de tweede Op eigen kracht sessie. Tijdens deze sessie, die werd geleid door Dirk en Ron, ging het over: wakker worden, selectief waarnemen en moeten versus willen. Dit leidde in een aantal gevallen tot waardevolle inzichten en verrassende voorbeelden.

Op woensdagochtend werd er getraind onder leiding van Cyril. Door de fysieke training van de dag ervoor had een aantal jongens last van spierpijn. Dit weerhield hen er echter niet van om zich voor de volle honderd procent in te zetten. Buiten een aantal rugby-specifieke oefeningen stond er voor de tweede keer tijdens dit traject een conditietest op het programma. Alle deelnemers bleken progressie te hebben geboekt. ’s Middags gaf Chris Knorren een interessante presentatie over verslaving. Na afloop werd openhartig met elkaar gesproken.

De laatste dag van de derde week begon met een vooruitblik op de bivak die aanstaande maandag van start zal gaan. Na een introductie over het Korps Commandotroepen (de gastheer van volgende week), werd een blik geworpen op het dagelijkse nieuws. Aan de hand van een aantal uitgekozen krantenartikelen ging de groep op een positieve manier met elkaar in gesprek. De ochtend sloot af met een veldtraining. Tijdens de training passeerden diverse spelvormen en werd onder meer aandacht besteed aan de maul. Na de lunch volgde het derde deel van de Op eigen kracht training. De sessie stond dit maal in het teken van: dromen, energiefactoren, doelen en wensberoepen. Als afsluiting werd aan de deelnemers gevraagd om na te denken over waar ze zichzelf over twee jaar (zouden willen) zien.