De eindwedstrijd: De Haagsche Harde Leerschool vs. de Haagsche Rugby Club

Het begon allemaal op 10 september met 15 mannen die begonnen aan deze uitdaging en nu, acht weken later en met een slagingspercentage van 93,3%, zijn er nog 14 deelnemers over. Het is vandaag de dag van de eindwedstrijd. Ed bedankt de Haagsche Rugby Club, de sponsoren, de teamleden en andere betrokken. Uit handen van Rachid (wethouder re-integratie) ontvangen alle deelnemers het felbegeerde certificaat.

 

Het eerste project van De Harde Haagsche Leerschool zit erop. Acht weken lang hebben de deelnemers elke week op het rugbyveld gestaan en ook naast het veld gewerkt aan hun nieuwe toekomst. Na de succesvolle banenmarkt van woensdag 24 oktober, werden afgelopen week de eerste contracten getekend. De deelnemers gaan onder andere aan de slag bij Brasserie-up, Olympia, HMS, ATR, HGR en Brandveilig.nl

Maandag- en woensdagochtend werden, tijdens de laatste rugbytrainingen onder leiding van Fer en Dirk, de laatste puntje op de i gezet. Zo is het gameplan voor de eindwedstrijd tegen de Haagsche Rugby Club uitgebreid doorgenomen. Vandaag moeten dit plan ze naar een mooie einduitslag brengen. Dirk en Fer blikken in ieder geval al trots terug op de 8 weken.

Even later klinkt het eerste fluitsignaal en is de eindwedstrijd van start gegaan. Het is een geweldige pot, die halverwegen een ruststand kent van 10 – 5 voor HRC. Na een spannende en gelijk opgaande tweede helft word de eindscore 22-10. De wedstrijd wordt met respect afgesloten, wanneer het traditionele poortje wordt gevormd, waarna beide teams de derde helft in het clubhuis voortzetten.

Wederom kan De Harde Leerschool terugkijken op een succesvol project. Een van de vele die hopelijk nog gaan komen…