De Harde Leerschool en Matrix Fitness slaan handen ineen

Foto: Joyce Huis

Vrijdag 3 juni 2022, Amsterdam

Op de vooravond van de Amsterdam Sevens organiseerde De Harde Leerschool zijn eerste Landelijke Terugkomstdag. Behalve een rugbywedstrijd tegen een van de meest legendarische teams uit Tonga, werd er op die dag ook het samenwerkingsverband tussen Matrix Fitness en De Harde Leerschool officieel ondertekend. Met de driejarige samenwerking willen beide organisaties de missie van De Harde Leerschool verder uitdragen: kansarme jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt, weer volwaardig laten deelnemen in de maatschappij.

Rugby heeft bepaalde normen en waarden die in het dagelijks leven ook gehanteerd kunnen én moeten worden. Daarom gebruikt De Harde Leerschool al jaren de rugbysport om hun deelnemers weer werkfit te maken. Gert Jan Nauta over het samenwerkingsverband: “De Harde Leerschool en Matrix Fitness staan voor dezelfde waarden; respect voor elkaar, samenwerking en geloof in kansen. Gezamenlijk streven wij ernaar zoveel mogelijk jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden weer deel te nemen in de maatschappij en een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. Ik ben erg trots op de samenwerking en kijk uit naar de toekomst! ” aldus voorzitter Gert Jan Nauta.

Matrix Fitness is al jaren een zichtbare partij in de Nederlandse rugbywereld dankzij hun partnership met Rugby Nederland. Anne-Marie Kuiper, Director Marketing & Service, over de samenwerking met de Harde Leerschool: ‘’ Sterk voor de klant, sterk voor de samenleving. Vanuit die gedachte ondersteunen we bij Matrix Fitness diverse maatschappelijke initiatieven die een grote impact maken. Daarom, en vanwege onze verbintenis met het Nederlandse rugby, zijn we trotse partner van de Harde Leerschool.’’

Over De Harde Leerschool
De Harde Leerschool werd in 2015 opgericht door Ed Oskam en Dirk Danen. De Harde Leerschool biedt (jong)volwassen mannen van 18 jaar en ouder een nieuwe kans om actief en positief deel te nemen aan de maatschappij. Met hun programma’s willen ze zoveel mogelijk deelnemers motiveren om nieuwe stappen te zetten richting werk of een opleiding. Hoe zij dit doen? Door rugby in te zetten als middel om te komen tot een blijvende gedragsverandering.

Over Matrix Fitness
Sterk voor de klant, sterk voor de samenleving. Dat is in een notendop Matrix Fitness, de grootste fabrikant van professionele fitnesstoestellen in Nederland. Matrix Fitness is onderdeel van familiebedrijf Johnson Health Tech dat sinds 1975 fitnesstoestellen fabriceert in Taiwan. In Nederland is het merk sinds 2006 actief en inmiddels is Matrix Fitness de hardst groeiende aanbieder in de markt. Aanvullende informatie over Matrix en deze campagne is te lezen op www.matrixmembers.nl.

Foto: Joyce Huis