De Harde Leerschool keert terug in Zuid-Oost Groningen

Met trots kunnen we vertellen dat De Harde Leerschool 5 maart weer terug te vinden is op de velden van VV SETA in Musselkanaal. Na de positieve reacties van afgelopen najaar, hebben de gemeenten Westerwolde, Stadskanaal en Oldambt en hoofdsponsor GasTerra opnieuw de handen ineen geslagen om een nieuwe lichting van 10 tot 15 jongens de kans te geven op een beter uitzicht op de arbeidsmarkt.

Vorig jaar wisten uiteindelijk negen jongens na acht weken bikkelen het traject succesvol af te ronden. Iets waar we dit jaar zeker weer voor gaan en uiteraard hopen te overtreffen. Van 6 maart tot en met 25 april zullen de jongens drie dagen per week werken aan hun rugby skills, maar ook aan hun persoonlijke ontwikkeling. Zo staan er wederom verschillende workshops en trainingen op programma, net als een bivak, en enkele inspirerende gastsprekers. Afgelopen jaar kreeg het project bezoek van onder andere judoka Henk Grol en voetbaltrainer Ron Jans.

Foto: Kees van de Veen

 

Op de laatste dag, 25 april, zijn de deelnemers te gast bij Rugby Club Groningen voor de eindwedstrijd. Afgelopen jaar werd deze wedstrijd voor het eerst in de geschiedenis van De Harde Leerschool gewonnen. Gaat er wederom geschiedenis geschreven worden?