DHLS Almelo bijna halverwege: bivak in zicht

We zijn bijna halverwege met het project van De Harde Leerschool in Almelo! Met Ron Aartsen als nieuw gezicht van DHLS Almelo voor de komende periode, zijn er wederom mooie stappen gemaakt. Ron is oud-militair en heeft 35 jaar gediend bij het Korps Commandotroepen. Zo verzorgde hij afgelopen jaren de bivakken voor DHLS. ‘Tijdens mijn tijd bij de commando’s heb ik intensief met jongeren gewerkt. Ervaring die ik graag inzet bij DHLS Almelo. Ik kijk ernaar uit om ook nu weer met jonge mensen aan de slag te gaan’.

Maandagochtend wordt traditiegetrouw gestart met een ochtendtraining onder leiding van Dirk en Antoon. Deze week staat tackelen op het programma. ’s Middag wordt de laatste hand gelegd aan de CV’s die deze week klaar moeten zijn.

Ontbijten en rugby kijken. Zo startte de dinsdagochtend. De mannen kregen een uitgebreide uitleg over de spelregels die gelden op het veld en mochten vervolgens zelf het veld in om een mooie training te draaien. Ook accommodatiebeheerder en tevens gastheer Daniel vond tijd om aan te sluiten en zich samen met de mannen in het zweet te werken. In de middag kwam de GGN langs om de mannen die dat nodig hadden te ondersteunen met het inzichtelijk maken van financiële situaties en problemen die op de loer liggen.

Volgende week staat de welbekende bivak op het programma, dus werden de mannen woensdag alvast voorbereid door Ron. Zo is zowel enthousiasme als spanning duidelijk aanwezig bij de deelnemers voor wat ze komende week te wachten staat. De week werd afgesloten met een indrukwekkende en confronterende lezing over verslavingen door Chris Knorre. Na de dagafsluiting door Dirk ging iedereen huiswaarts voor de Paasdag en met goede moed voor het bivak.