DHLS beleeft waardevolle week met ijskoude afsluiting

DHLS Etten-Leur op bezoek bij Strukton Mileutechniek

De zesde week van het Harde Leerschool-traject in Etten-Leur begon op dinsdag 5 november met een tweede, door projectleider Ron verzorgde, VCA training. Tijdens de sessie werd onder meer aandacht besteed aan: ongevallen, brand, alarmering en hulpverlening. Nu de tweede training achter de rug is, kan de groep zich gaan voorbereiden op het examen dat zal worden afgenomen op donderdag 21 november.

Op woensdagochtend werkten de kandidaten onder leiding van Chris een uitdagende veldtraining af. ’s Middags werd een bezoek gebracht aan Strukton Milieutechniek in Breda. Hier kreeg de groep voorlichting over de voorwaarden en mogelijkheden om daar in de nabije toekomst aan het werk te gaan. De voorlichting werd verzorgd door Niels de Beer; oud jeugdinternational en speler van rugbyclub RCC Bekaro. Niels is momenteel actief als manager van de afdeling incidentmanagement. Zijn voorlichting werd door de deelnemers met groot enthousiasme ontvangen. Na afloop spraken twee kandidaten de hoop uit om op korte termijn bij het bedrijf aan de slag te gaan.

De donderdag ving aan met een intensieve training, waarbij Dirk de jongens tot het uiterste dreef. De afgematte groep begon na de lunch aan de laatste sessie van het Op eigen kracht programma. Onder leiding van Dirk van Ron werd uitgebreid ingegaan op de vraag naar wat je zoekt in je toekomstige baan. De afsluitende sessie stond verder in het teken conclusies trekken. Er werd tevens vooruitgeblikt op de banenmarkt die aanstaande donderdag (14 november) zal plaatsvinden.

Haagse deelnemers maken indruk met openhartige presentaties

In navolging van de lichting uit Etten-Leur, werd het Op eigen kracht programma deze week ook door de Haagse deelnemers afgerond. Onder leiding van projectleider Renée werden verschillende bedrijfsculturen met elkaar vergeleken. De kandidaten werd vervolgens gevraagd om te bepalen welk van deze culturen zij het best bij zichzelf vonden passen. Verder werd stilgestaan bij (on)gewenste arbeidsvoorwaarden en gaven de deelnemers aan welke taken en werkzaamheden ze in de nabije toekomst het liefst zouden willen uitvoeren.

Op woensdag 6 november werd door alle jongens een presentatie gegeven. Tijdens de presentaties werd ingegaan op hetgeen dat men tijdens de Op eigen kracht trainingen van de afgelopen weken heeft geleerd. Een aantal presentaties leiden tot emotionele momenten waaruit bleek dat de sessies hun doel hebben bereikt. Na afloop van de presentaties volgde een feedbackronde waarin de deelnemers elkaar uitgebreid complimenteerden en motiveerden.

IJskoude afsluiting

Op vrijdag 8 november sloten de kandidaten uit Etten-Leur en Den-Haag hun zesde trajectweek gezamenlijk af. Nadat iedereen zich ’s ochtends op het terrein van de Haagsche Rugbyclub had verzameld, werd er begonnen met een collectieve veldtraining. Na de trainingssessie was het de beurt aan Kim Padding en haar collega Ruben Oude Rikmanspoel van N-ice world. Samen gaven zij de deelnemers een inspirerende workshop over de Wim Hof methode.

Na een aantal ademhalingsoefeningen werd de jongens gevraagd om twee minuten in een ijsbad plaats te nemen. Door de aangeleerde ademhalingstechniek zouden ze de nadelige gevolgen van de kou tot op zekere hoogte moeten kunnen neutraliseren. Alle deelnemers zijn de uitdaging uiteindelijk vol overtuiging aangegaan. Een geweldige ervaring waarbij de groep wederom heeft bewezen niet alleen fysieke groei te hebben doorgemaakt, maar zeker ook mentaal sterker te zijn geworden.