DHLS Rotterdam 2015

De Grand Final…

Met een speech van projectmanager Martijn, een handtekening van Bas Witvoet van de Oranjegroep en lieve woorden van Renee Groenendijk startten we afgelopen vrijdag 23 oktober 2015 onze laatste dag DHLS Rotterdam 2015.

Iedereen ontving zijn persoonlijke certificaat, wegens het volbrengen van het complete programma van De Harde Leerschool. Uiteraard was er veel familie  aanwezig om hun vriend, man, broer of zoon te feliciteren met deze prachtige prestatie.
Na het officiële gedeelte was daar eindelijk dat moment om te gaan omkleden. Persoonlijke tassen, gevuld met shirts, schoenen, sokken, DHLS-truien en broeken, stonden gereed in de kleedkamer. Na motiverende woorden van Job en Dirk kon iedereen het veld op. Nog even een groepsfoto, daarna de warming up en eindelijk was daar dat moment 1…2…3… BROTHERHOOD.

De tegenstander was, dankzij DIOK, een gewaagd team met veel oud-rugbyers en jongens met jarenlange ervaringen. De Harde Leerschool startte als underdog positie de wedstrijd, maar tegen ieders verwachting in, was het juist DHLS die de 1e try’s scoorde!

Een super spannende wedstrijd met verschillende try’s, fanatieke supporters en zelfs de Nijenrode delegatie die onze jongens aan kwamen moedigen! Na de wedstrijd was daar de BBQ.

” Het weer was goed, de supporters waren enthousiast en de sfeer was top,
maar bovenal waren onze jongens fantastisch! “

We zijn ontzettend trots op deze 1e groep van De Harde Leerschool. Wat hebben ze het fantastisch gedaan. Binnen 8 weken, zoveel bereiken is echt een prestatie!

Geniet u nog even mee van wat sfeerbeelden?

sfeerbeeld 4 sfeerbeeld 3

sfeerbeeld 2 sfeerbeeld 1

De jongens zijn uitgenodigd bij de Rotterdamse Rugby Club. Een team, met o.a. oud spelers van all black, hadden speciaal voor De Harde Leerschool een haka gemaakt!
Een haka is een respectvolle manier om je tegenstanders uit te dagen.

Aan het werk

Nu het eerste programma van De Harde Leerschool is afgerond, zijn er 22 jongens klaar om aan de slag te gaan! Een aantal jongens moeten hun VCA nog halen, verder is iedereen via de Oranjegroep bezig bij diverse werkgevers of worden verder opgeleid.

Bij het de bouwbedrijven de Gebroeders van Kessel en van Pelt Betonbekistingen werken er een aantal jongens als leerling timmerman/bouwopruimer. Drie heren worden verder opgeleid als leerling steigerbouwer en industriële brandwacht. Daarnaast is een van de kandidaten begonnen op de administratie van de Oranjegroep, is er iemand werkzaam bij Hollanddak en start 1 van de jongens in een kledingzaak, iets waar hij altijd al van droomde!

oranjegroeptenue

Brotherhood

Zoals velen van jullie weten wordt De Harde Leerschool al vanaf het begin van het programma gefilmd door De Familie en NTR. Onder leiding van Regisseur Astrid Bussink worden De Harde Leerschool en in het bijzonder 5 jongens gevolgd. Wat brengt hen hier en wat motiveert ze om het roer om te willen gooien? Lukt het ze om het traject te volbrengen en zijn deze acht weken wel genoeg om een echte omslag te maken?
Deze driedelige serie start vanaf zondag 13 december en is wekelijks te zien om 16:00 uur op NPO2!

Gaat u kijken? Laat het ons weten via onze Facebook!

Bedankt!

Na een succesvol eerste traject willen we jullie ontzettend bedanken voor de steun en het vertrouwen in ons. We hebben ontzettend veel positieve reacties van jullie ontvangen via social media, tijdens de informatiedagen en als supporter tijdens de eindwedstrijd.

In maart 2016 hopen we ons tweede traject van De Harde Leerschool in Rotterdam te starten. We zullen u allen weer op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Kunnen we weer op uw steun rekenen?

#DeHardeLeerschool