Een avond vol overwinningen

Een dag waar trots overheerst. Acht weken lang hebben de mannen naar deze dag toegewerkt. Vroeg opstaan, op tijd komen, hard trainen, zichzelf presenteren: zomaar een greep uit de dagelijkse uitdagingen voor onze deelnemers. Negen man sterk staan ze hier nu. Allemaal met een arbeidscontract op zak of een goed vooruitzicht op een baan of opleiding. De 6e deelnemer gaat per 30 oktober aan de slag bij Koopman BV.

 

Het clubhuis zit vol. Van personen die dagelijks naast het veld te vinden waren tot familie die nu voor het eerst komt kijken bij het eindresultaat. Een mooi moment om te zien hoe groot de betrokkenheid is bij dit project. Vanuit alle kanten merk je dat vandaag, ondanks de afsluiting van dit project, het ook een begin is van een nieuwe start.

 

Grote betrokkenheid

De vrijwilligers van de gastlocatie van het project, VV SETA in Musselkanaal zorgden er dagelijks voor dat het eten klaar stond en boden een luisterend oor voor de deelnemers, wanneer zij dat nodig hadden. ‘Het is heel dubbel. Je bouwt toch een soort band op met die jongens als je acht weken lang en drie dagen per week met ze werkt. Dat gaan we wel missen, maar de rust zo meteen is ook wel weer lekker.


‘Het enige waar ze van baalden, was dat ze er niet meer tijd in konden steken. Dan doet het toch iets goed denk ik zo’.


We zijn te gast bij de tegenstander van vanavond: Rugby Club Groningen. ‘Al vanaf het begin hebben we aangegeven dit een mooi project te vinden. Enkele leden van onze club zijn nauw betrokken geweest de afgelopen weken, ook om te kijken of we in de toekomst zelf zo’n project kunnen gaan draaien. Het enige waar ze van baalden, was dat ze er niet meer tijd in konden steken. Dan doet het toch iets goed denk ik zo’.

Op deze speciale avond mochten alle deelnemers hun achterban meebrengen. De moeder van één van de deelnemers is schijnbaar onder de indruk. Vol lof is zij over de prestatie van haar zoon. ‘Ik ben zeker trots. Toen mijn zoon over het project vertelde, dacht ik: ‘eerst maar zien wat dit nu weer is’. Morgen moet hij al om half 5 opstaan voor z’n nieuwe werk, maar ik zie dat hij het naar zijn zin heeft en dat is het belangrijkst.

De twee grote drijfveren achter het project: programmamanager Ed en trainer Dirk staan de hele avond te stralen en steken iedereen aan die in hun buurt komt. ‘Wij hebben ons werk gedaan en zijn trots op de mannen wat ze tot nu toe hebben bereikt. Het is prachtig om de jongens hier vanavond zo te zien en de betrokkenheid van iedereen. Nu is het aan de mannen zelf om het vol te houden. Iets waar ze hard voor moeten werken, maar wat ze zoveel meer oplevert’.

Net voordat de jongens het veld op gaan, sluit Peter, bestuurder bij De Harde Leerschool, het officiële onderdeel van de avond af. ‘Geweldig wat hier in Oost-Groningen is neergezet. Iets wat zonder de juiste mensen niet was gelukt. Iets waar Ed en Dirk persoonlijk voor hebben gezorgd. Twee toppers die hun vak verstaan en wederom hebben bewezen een echt verschil weten te maken voor die jongens.’

 

 

De eindwedstrijd

Dan is het moment waar al die weken hard naartoe is gewerkt: de wedstrijd tegen Rugby Club Groningen. En deze avond wordt er geschiedenis geschreven. Met alles wat ze hebben, zet het team van De Harde Leerschool een geweldige score van 19-17 op het bord. Een overwinning die symbool staat voor alle overwinningen die de mannen op zichzelf hebben behaald de afgelopen tijd en hopelijk in de toekomst!

 

2 gedachten over “Een avond vol overwinningen”

Reacties zijn gesloten.