Eerste editie Zeeuwse Harde Leerschool van start op maandag 10 mei

Een groep bevlogen professionals (bestaande uit oud-leden van het Korps Commandotroepen, topsporters en topsportcoaches van De Harde Leerschool) heeft een uniek programma ontwikkeld. De centrale doelstelling van dit initiatief is het ombuigen van de exclusieve Zeeuwse arbeidsmarkt tot een inclusief en toekomstbestendig alternatief. Een toekomstbestendige arbeidsmarkt stelt iedereen met arbeidsvermogen in staat om deel te nemen: zowel in het werkveld als in de samenleving.

Zeeland kampt met een krappe arbeidsmarkt die de komende jaren nog verder onder druk zal komen te staan. Indien er geen actie wordt ondernomen, komt de provincie straks duizenden werkzame personen tekort. Door krachten te bundelen zijn wij ervan overtuigd dat we Zeeland kunnen positioneren als aantrekkelijke plek om te wonen en werken. Als gevolg hiervan zal het beschikbare arbeidspotentieel optimaal worden benut.

Kick-off

Op maandag 10 mei wordt het startschot gegeven voor de eerste editie van de Zeeuwse Harde Leerschool. Dit gebeurt tijdens een inspirerend kick-off event. De kick-off vindt plaats op het terrein van rugbyclub Oemoemenoe en is erop gericht de aanwezigen te informeren over de opzet en doelstellingen van het programma.

Tijdens de bijeenkomst komt er een aantal interessante gastsprekers aan het woord, waaronder: Raymond Knops (demissionair staatssecretaris), Ray Klaassens (onder meer bekend van het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge) en Rob Bruinincx (HR Business Partner).

Aanmelden voor de kick-off is door capaciteitsbeperkingen vanwege het coronavirus het helaas niet meer mogelijk

Over Embedded Coaching & Consultancy

Het programma van de Harde Leerschool in Zeeland wordt actief ondersteund door bedrijfscoach Maryella Grootjans van Embedded Coaching & Consultancy. Maryella is werkzaam in de haarvaten van de Zeeuwse samenleving. In de rol van traumahulpverlener is zij verbonden aan De Harde Leerschool.

Achtergrond

De kick-off op 10 mei maakt deel uit van een breder project. Zo gaat op 1 juni ons eerste programma van start in Middelburg. Dit programma richt zich op jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De centrale doelstelling van dit traject is door middel van sport, mentaal en fysiek sterker worden, om uiteindelijk door te stromen naar een baan of opleiding.