Goede vibe bij kick-off van vierde Haagse Harde LeerschooL

Na eerdere edities in 2018 en 2019 is De Harde Leerschool op maandag 7 september voor de vierde maal van start gegaan in Den-Haag. Het project is een initiatief van de gemeente Den Haag en hoofdsponsor Aegon en vindt zo gewoonlijk plaats op het terrein van de Haagsche Rugby Club (HRC). De Haagse deelnemersgroep bestaat uit 12 jongvolwassenen die gemotiveerd zijn het roer om te gooien.

Tijdens de eerste week zijn de kandidaten gescreend, werden er onderlinge afspraken gemaakt en werkten de deelnemers hun eerste rugbytraining af. Projectbegeleiders Renée Groenendijk en Duncan Jansen kijken reikhalzend uit naar komende weken: “er is een goede vibe. De jongens moedigen elkaar onderling aan en hebben goede gesprekken. Dit biedt perspectief. We hebben er zin in!”

Via deze weg wil de Harde Leerschool Fabian Acton en Kim Padding bedanken voor hun enthousiasme en hulp bij het wervingsproces.

Maatregelen omtrent het coronavirus

Door de versoepeling van de maatregelen omtrent het coronavirus mag de verplichte 1,5 meter afstand tijdens het beoefenen van contactsporten zoals bijvoorbeeld rugby worden losgelaten. Buiten het veld wordt er tijdens het Haagse Harde Leerschool traject een daadkrachtig coronaprotocol gevolgd. Dit protocol voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en is voorafgaand aan het traject met de deelnemers besproken.