Haagse brotherhood boekt eerste resultaten

Op maandag 21 september zijn de vijftien deelnemers van de Harde Leerschool in Den Haag hun derde trajectweek ingegaan. Tijdens deze week is er begonnen met het sociaal cognitief programma en vonden er individuele coaching sessies plaats. Op het veld werd de eerste tackeltraining afgewerkt.

De Haagse deelnemersgroep kenmerkt zich door diversiteit. Zo bestaat de lichting uit kandidaten met verschillende culturele achtergronden, uiteenlopende karakters en allerlei persoonlijkheden. Ondanks alle verschillen begint er langzaam maar zeker een sterk groepsgevoel (brotherhood) te ontstaan dat van essentieel belang is om positieve veranderingen door te maken. Plezier en behulpzaamheid staan daarbij hoog in het vaandel.

Op woensdag 23 september kregen de deelnemers onder leiding van coach Duncan (o.a. bekend van eerdere trajecten in Den Haag, Leiden en Groningen) een intensieve rugbytraining voorgeschoteld. Fabian Acton, accountmanager bij het Werkgeversservicepunt Den Haag, nam voor de gelegenheid ook deel aan de sessie en bewees nog altijd super fit te zijn. Na afloop van de training voerde hij verkennende loopbaan gesprekken met de kandidaten.

In navolging van de eerste tackles op het rugbyveld zijn ook de eerste problemen onderuit gehaald. Zo is er voor één van de deelnemers, die dakloos aan het traject begon, inmiddels een woonruimte geregeld en heeft een andere kandidaat zich aangemeld voor passende therapie. Ook op de arbeidsmarkt zijn de eerste stappen gezet. Eén van de jongens loopt inmiddels actief mee bij een bedrijf en voor een aantal anderen zijn er gesprekken met school gestart. Al met al een succesvol begin van een veelbelovend traject.