Haagse Brotherhood in de maak

Na twee succesvolle edities in het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019, ving De Harde Leerschool afgelopen maandag (30 september) opnieuw aan in Den-Haag. Op het terrein van de Haagse Rugbyclub vonden de eerste kennismakingsgesprekken plaats met een groep van 15 gemotiveerde deelnemers. Dit aantal is uiteindelijk opgelopen tot 20. Dag 1 stond vooral in het teken van het maken van groepsafspraken en elkaar beter leren kennen. ’s Middags  betraden de Haagse jongeren voor de eerste maal het rugbyveld.

De tweede samenkomst op woensdag 2 oktober werd begonnen met een interessante uitleg over de ‘Piramide van Maslow’ en het ‘Wheel of balance’. Tijdens de middagsessie kregen de deelnemers een fysieke veldtraining voorgeschoteld. Vrijdag, de laatste sessie-dag van de week, stond net zoals dat donderdag het geval was in Etten-Leur, in het teken van gezonde voeding. Ook in Den-Haag zorgde de presentatie met ‘food facts’ voor de nodige verbazing.

Projectleider Renée Groenendijk (o.a. actief bij eerdere DHLS trajecten in Rotterdam en Den-Haag) kijkt uit naar komende weken: “De deelnemers zijn eager om zichzelf te ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. Na een week is al zichtbaar dat men elkaar gaat helpen en steunen. De Haagse Brotherhood vormt zich volop!”.