Haagse harde leerschool klaar voor bivak

De deelnemers van de Haagsche Harde Leerschool startten hun derde week net als de groep uit Etten-Leur met training 2 van de Op eigen kracht cursus. Ook hier kwam de nadruk te liggen op bewustwording, automatische piloot en moeten versus willen. Middels een groepsgesprek werd uitgebreid ingegaan op het gegeven dat iedereen de wereld bekijkt en beoordeeld vanuit zijn eigen persoonlijke referentiekader.

De kandidaten van de Haagsche Harde Leerschool vervolgden hun trajectweek op woensdag met de derde Op eigen kracht training. Tijdens de sessie werd in het bijzonder aandacht besteed aan het stellen en bereiken van doelen. Om de kern van hun drijfveren te achterhalen kregen de deelnemers verschillende vragen voorgeschoteld. Wat wilde je worden toen je klein was? Met wie wil je graag ruilen? En wat lijkt je de mooiste baan van de wereld?

In navolging van het DHLS traject in Etten-Leur bracht ervaringsdeskundige Chris Knorren op vrijdag ook een bezoek aan de Haagse deelnemersgroep. In zijn presentatie stond Chris onder andere stil bij wat het is om verslaafd te zijn. Ook het herstelproces kwam uitgebreid aan bod. Chris heeft ervoor gezorgd dat er in de groep op een open manier gesproken kan worden over dit thema. Projectleider Renée ziet Chris als de perfecte spreker voorafgaand aan de bivak die volgende week van start gaat: “voor velen is het omgaan met verslaving een uitdaging”.

Ook op rugbygebied boekte de Haagse deelnemers de nodige vooruitgang. Zo werd tijdens de veldtrainingen voor de eerste keer een scrum geoefend. Hoewel in geval van een aantal deelnemers de eerste pijntjes beginnen op te spelen, houdt iedereen de moed erin. Dirk complimenteert de deelnemers met hun inzet: “De groep heeft ons op vele fronten verrast. Er is nog een lange weg te gaan, maar trots op het verloop van de eerste 3 weken zijn we zeker!”