Harde Leerschoolcollectief wint indrukwekkende eerste wedstrijd vol overtuiging

Na een enerverende vierde week waarbij de deelnemers van het project in Den-Haag samen met de lichting uit Etten-Leur op bivak gingen, begonnen beide groepen hun vijfde trajectweek op maandag 28 oktober wederom als collectief. De jongens uit Etten-Leur waren ’s ochtends naar de hofstad afgereisd en na hun aankomst werd begonnen met een gezamenlijke veldtraining. Tijdens de trainingssessie werd uitgebreid stilgestaan bij de wedstrijd tegen de Leidse studenten, die later die week plaats zou vinden. Onder leiding van trainers Dirk en Duncan werd een aantal spelsituaties uitgelicht en kregen de jongens instructies omtrent hun positie. Na de lunch volgde een interessante Op Eigen Kracht sessie die in het teken stond van: het maakbare brein, hard- en soft-skills, negatieve zelfpraat, denkfouten en hoe het beste uit jezelf te halen.

Op dinsdag bleef de groep uit Etten-Leur in West-Brabant, alwaar projectleider Ron een VCA cursus voor de deelnemers verzorgde. Ondanks het theoretische karakter van de training en het feit dat deze de volledig dag in beslag nam, werd er door iedereen goed meegedaan.

Na de voorbereidende training van maandag was het woensdag dan eindelijk echt zover: de eerste officiële rugbywedstrijd stond op het programma. Voor een aantal jongens bracht dit begrijpelijkerwijs de nodige spanning met zich mee. De wedstrijd werd gespeeld tegen de Jonge Honden van het Leidse Studenten Rugby Gezelschap (LSRG) en vond plaats op het Universitair Sportcentrum in Leiden. Na een prima ontvangst door het thuisspelende team begon de selectie van de Harde Leerschool onder leiding van Dirk en Duncan aan hun warming up. Het team werd voor de gelegenheid aangevuld met vijf spelers van rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland. Vlak voor de kick-off trok de groep zich terug in de kleedkamer, alwaar de wedstrijdshirts werden uitgereikt en Dirk de jongens motiverend toesprak.

Tegen alle verwachtingen in wisten de jongens van De Harde Leerschool al na vijf minuten de score te openen met een spectaculaire try. De deelnemers uit Etten-Leur en Den-Haag maakten met hun dynamische spel en snelle loopacties indruk op alle aanwezige toeschouwers. Na een ruststand van 0 – 19, continueerde De Harde Leerschool de goede vorm in tweede helft. Dit leidde tot een glansrijke overwinning (eindstand: 5 – 24).

Na afloop van de wedstrijd werden de jongens uitgenodigd op de sociëteit van de aan het LSRG verbonden studentenvereniging Minerva. Na een indrukwekkende rondleiding door het imposante gebouw volgde een gezamenlijke maaltijd. Als afsluiting van de derde helft spraken beide teamcaptains een dankwoord uit. Na het onderling uitwisselen van een wedstrijdshirt, vertrok iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Donderdagochtend was het voor de kandidaten uit Etten-Leur weer ‘business as usual’. Nog nagenietend van de overwinning en de activiteiten na de wedstrijd werd de dag begonnen met een Op een eigen kracht training. ’s Middags stond een lichte veldtraining onder leiding van Dirk op het programma. “De jongens hebben deze week écht indruk gemaakt. Ze hebben geschitterd op het veld en hebben zich ook tijdens de Op Eigen Kracht trainingen weer van hun beste kant laten zien. Ze mogen nu met recht gaan genieten van hun weekend” aldus Dirk.