Het einde in zicht: een baan of opleiding

Met het einde in zicht is het voor de jongens tijd om zich te oriënteren op een geschikte baan of opleiding. In voorbereiding op de banenmarkt komen deze periode verschillende partijen langs om zich te presenteren. Vorige week verzorgde de TDC Groep, een bedrijf gespecialiseerd in personele dienstverlening, een voorlichting en deze week komen vertegenwoordigers van detacherings- en opleidingsbureau Dok-4 langs. Tijdens deze voorlichtingen worden de verschillende mogelijkheden om na dit project aan de slag te gaan voorgelegd.

 

Ondertussen wordt er op het veld hard naar de eerste wedstrijd toegewerkt, met de focus op de ruck. Een fase in het rugbyspel waarbij veel kracht geleverd moet worden. Deze eerste wedstrijd staat voor volgende week dinsdag op het programma. Dan zijn de jongens te gast bij de Groninger Studenten Rugby Club voor een vriendschappelijke wedstrijd van 17:00-18:00.

Op woensdag 18 oktober vindt de banenmarkt plaats, waarbij werkgevers en onze deelnemers de mogelijkheid krijgen om elkaar beter te leren kennen. Voordat het zover is, worden de jongens klaargestoomd en leren ze hoe ze zichzelf kunnen presenteren in een elevator-pitch van 1 minuut.

 

Na Ron Jans vorige week, komt ook deze week een ware topsporter langs. Judoka Henk Grol, meervoudige Europees kampioen en medaillewinnaar op vele andere internationale eindtoernooien. Hij kent zelf een lange weg van pieken en dalen en deelt zijn verhaal graag met onze deelnemers.

Ed Oskam: ‘We zijn nu aangekomen bij het de laatste fase van het traject; werken naar een baan of opleiding. Ik ben ervan overtuigd dat alle jongens die nu nog meedoen het traject succesvol gaan afsluiten’.

Belangrijke momenten op het programma

Dinsdag 17 oktober, 17.00-18.00, Vriendschappelijke wedstrijd tegen de Groninger Studenten Rugby Club (Laan Corpus Den Hoorn 100, Groningen)

Woensdag 18 oktober, 11.00-14.00, De Banenmarkt (Schoolstraat 104b, Musselkanaal)

Maandag 23 oktober, 14.00-15.00, Arbeidsovereenkomsten tekenen (Schoolstraat 104b, Musselkanaal)

Woensdag 25 oktober, 16.00-22.00, Eindwedstrijd tegen de Rugby Club Groningen (18.30-19.30) en algemene afsluiting project (Rijksstraatweg 16, Groningen)