IJskoud op afstand, maar samen hartverwarmend: eerste Haagse deelnemers aan het werk

Voor de kandidaten van het Haagse Harde Leerschooltraject stond de afgelopen week in het teken van conclusies trekken. Waar sta ik? Waar wil ik heen? Wat kan ik? En wat heb ik nog meer allemaal te bieden? Op deze lastige vragen hebben de deelnemers inmiddels een antwoord kunnen vinden. Deze verworven zelfkennis geeft kracht en in combinatie met de terugkerende fysieke inspanningen biedt dit extra steun om uitdagingen en obstakels te overwinnen. Iets dat in deze onzekere coronatijd goed van pas komt en in een aantal gevallen reeds tot mooie resultaten heeft geleid.

Zo gingen de kandidaten deze week in gesprek met verschillende werkgevers. Tijdens 1 op 1 sessies werd er kennis gemaakt en zijn er visitekaartjes uitgewisseld. Vervolgens hebben er oriëntatie-bezoeken plaatsgevonden en is er zelfs al gewerkt (!). Eén van de deelnemers is deze week als logistiek medewerker begonnen bij zijn kersverse werkgever Hubbel. Een andere kandidaat werkt sinds kort als koerier voor Albert Heijn. Via deze weg wensen wij beide heren (en werkgevers) een succesvol dienstverband en vele productieve jaren toe. De overige kandidaten werken, samen met coaches Duncan en Renée, aan hun persoonlijke vervolgplan. De verwachting is dat ook zij op korte termijn de arbeidsmarkt zullen betreden.

Op donderdag kreeg de Haagse lichting bezoek van instructrice Kim Padding. Kim verzorgde de inmiddels bekende Wim Hof Method Fundamentals Workshop en begon daarbij zoals altijd met een aantal ademhalingsoefeningen. Tijdens deze oefeningen kwam de groep tot interessante inzichten en werden er uiteenlopende emoties ervaren. Na de ademhalingsoefeningen werd de deelnemers gevraagd om in een ijsbad plaats te nemen. Door focus en controle over de ademhaling te behouden, heeft de complete groep de proef met vlag en wimpel doorstaan. Een enorme prestatie waar het team trots op kan zijn.

De recentelijk aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus hebben een grote invloed op de activiteiten van de Haagse Harde Leerschool. Zo zijn er de nodige maatregelen getroffen om een veilig en verantwoord programma te bieden waarbij de deelnemers zich kunnen blijven ontwikkelen en stappen kunnen maken. Helaas zijn de rugbywedstrijden en banenmarkt hierdoor komen te vervallen en wordt er klassikaal – op afstand – les gegeven. Ondanks alle beperkingen blijft De Harde Leerschool haar deelnemers actief begeleiden naar werk en stabiliteit en zijn we trots op de overwinningen die zij week in week uit weten te boeken.