Indrukwekkende gasttrainers en banenmarkt-pitches in Den-Haag

De zevende week van het Harde Leerschool traject in Den-Haag stond vrijwel geheel in het teken van de banenmarkt die vrijdag 15 november heeft plaatsgevonden.

Op Maandagochtend begonnen de deelnemers met het voorbereiden van hun individuele banenmarkt-pitch. ’s Middags kreeg de groep onder leiding van gasttrainer Amir Rademaker een technische training voorgeschoteld. Amir speelt voor het Nederlands rugbyteam en was deze hele week te gast. Tijdens de trainingssessie werd vooral aandacht besteed aan pass- en kicktechniek. De voorwaartsen werkten onder leiding van Duncan en Dirk een meer fysiek programma af.

Woensdag werd de Haagse lichting wederom verrast door het bezoek van gasttrainer. Dit maal was het David Weersma die acte de présence gaf. David is center van het Nederlands team en speelt als prof voor Aparejadores Rugby Burgos in Spanje. De focus van Davids training lag op zijn specialiteit: het kicken op de palen. De dag stond verder in het teken van het oefenen van sollicitatiegesprekken en het finetunen van de banenmarkt-pitch.

Vrijdag was het dan eindelijk zover: de banenmarkt. Na een gezamenlijk ontbijt kregen de deelnemers van Duncan, Dirk en projectleider Renée te horen hoe de dag eruit zou komen te zien. Vervolgens werd hard er getraind, dit alles onder toeziend oog van de inmiddels gearriveerde werkgevers.

Eenmaal terug in het clubhuis brak het moment van de waarheid aan. Na een kort welkomstwoord van Renée en Ed kreeg elke Haagsche Harde Leerschool-kandidaat de gelegenheid zichzelf te presenteren. Gestoken in een net overhemd, keurig geknipt en behoorlijk nerveus, brachten de mannen één voor één hun pitch ten gehore. Alle aanwezigen luisterden vol aandacht en leken zichtbaar onder de indruk.

Met goed gevulde goodiebags, flitsende flyers en aansprekende banners lieten de werkgevers zich eveneens van hun beste kant zien. Er ontstonden interessante gesprekken met de kandidaten en niet zelden werden er onderling contactgegevens uitgewisseld. In een aantal gevallen werd er gesproken over de mogelijkheid tot een meeloopdag. Na afloop vertrokken alle partijen met een tevreden gevoel naar huis. Het doel voor volgende week is om zaken concreet te maken en om te zetten in een vervolgafspraak.

Werkgevers Den-Haag bedankt!

De Haagsche Harde Leerschool bedankt de volgende bedrijven voor hun deelname aan de banenmarkt die op 15 november plaatsvond in Den-Haag: ABR GroepBinckHofstad SecurityHardewerkers.comOranjegroepHerenbosSPG InfraNelisEnergy GuardsParticibaanElektravonRutten Groeten en Fruit.