Inspirerende workshop door twee ware rugby toppers

Nog twee weken te gaan voor de deelnemers van De Haagsche Harde Leerschool. Ondanks de vele successen die inmiddels al zijn behaald is ook de eerste afvaller een feit. Hij heeft voor een baan gekozen in plaats van het afronden van het HHLS traject.

Maandag kregen de deelnemers bezoek van Brandveiligheid.nl, die hun organisatie presenteerde. Zij bieden veel  werk voor brandwachten en beveiligers na het succesvol afronden van de opleiding. Twee deelnemers zijn geïnteresseerd. Het middagprogramma was gericht op gedrag op de werkvloer en de pitch. Deze laatste mogen de mannen volgende week in de praktijk brengen tijdens de banenmarkt. Dan pitchen zij zichzelf in 1 minuut tegenover een groot aantal aanwezige werkgevers/opleiders.

Op het veld, tijdens de rugbytraining, ging het deze week over fysiek sterker worden, in balbezit blijven en tacklen. Trainer Dirk Danen geeft aan enorm blij te zijn met de inzet van de groep.

Woensdag kwamen wederom verschillende organisaties zichzelf presenteren. Zo was het podium voor Particibaan en de Stichting Nelis die beide iets vertelden over hun organisatie en de mogelijkheden voor de deelnemers bij hun organisatie. Tussen de bedrijven door verzorgden de coaches individuele begeleidingsgesprekken.

Vandaag was het de beurt aan HGR, Brasserie-Up en Bresser. Zij zijn allemaal op zoek naar HHLS talent. Sander wist het tweede project van De Harde Leerschool in Rotterdam succesvol af te ronden heeft nu vast contract bij Bresser.

In de middag waren Julius en Cyril Breinburg op bezoek. Rugby coryfeeën en mensen met veel levenservaring. Zij verzorgden een workshop met het thema: Intrinsieke motivatie, maak van teleurstelling een succes.

De vooruitzichten op werk zijn uitstekend en nog steeds groeiende. Ook week 6 is weer naar tevredenheid afgerond. Op naar de banenmarkt in week 7…