Kandidaten Etten-Leur bewijzen zichzelf

De deelnemers van de Harde Leerschool in Etten-Leur startten hun zevende week op maandag 11 november met een EHBO cursus. De cursus werd verzorgd door Corien Smits van 4HH. De hele groep deed enthousiast mee en toonde oprechte belangstelling. De praktijkoefeningen op demonstratiepop Harry bleken behoorlijk lastig, maar werden uiteindelijk door iedereen succesvol met daadkracht, techniek en doorzettingsvermogen uitgevoerd. Alle kandidaten kregen na de tweede sessie die plaatsvond op vrijdag 15 november hun EHBO basisdiploma uitgereikt.

De dinsdag begon met een uitdagende veldtraining van Chris en Dirk. Na de lunch volgde een afsluitende Op eigen kracht training onder toezicht van projectleider Ron. De kandidaten werd gevraagd ‘de rekening op te maken’ van hetgeen zij in de afgelopen weken hebben geleerd. De uitkomsten moesten vervolgens worden gepresenteerd aan de rest van de groep. Na afloop van de presentaties volgde een feedbackronde waarin de kandidaten elkaar complimenteerden. Het in ontvangst nemen van de complimenten (zonder kritiek) zorgde in een aantal gevallen voor zichtbaar ongemak. “Erg goed en heel zinvol” aldus Ron.

Woensdag ving aan met een laatste conditiemeting die werd uitgevoerd door Cyril. Uit de test bleek (wederom) dat alle deelnemers vooruitgang hebben geboekt. ’s Middags kregen de kandidaten de gelegenheid hun banenmarkt-pitch te oefenen. Ondanks dat de meerderheid van de groep nauwelijks presentatie-ervaring heeft, waren de pitches inhoudelijk van een behoorlijk niveau. Donderdag was voor lichting uit Etten-Leur de (grote) dag van de banenmarkt. Deze begon met een veldtraining onder leiding van Dirk. Hierna was het tijd voor de individuele pitches. De vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven luisterden aandachtig en bleken na afloop zonder uitzondering onder de indruk. Tijdens de gespreksronde werd duidelijk dat vrijwel alle deelnemers na afloop van het traject ergens aan de slag kunnen. De komende week zullen er definitief knopen worden doorgehakt.

Werkgevers Etten-Leur bedankt!

De Harde Leerschool bedankt de volgende bedrijven voor hun deelname aan de banenmarkt die op 14 november plaatsvond in Etten-Leur: BillfingerRenewiASCCSUStruktonOranjegroep.