Kandidaten onder de indruk tijdens meeloopdag KMA

Woensdag 3 juni opende de Koninklijke Militaire Academie (KMA) haar deuren voor een twintigtal Harde Leerschool kandidaten die momenteel deelnemen aan de trajecten in Leiden en Hoek van Holland. Onder leiding van een gemotiveerde groep KMA cadetten kregen de deelnemers op het Kasteel van Breda een grensverleggend programma voorgeschoteld. Zo werd er onder meer een klimtoren bedwongen,  speelde men een rugbywedstrijd en was er ruimte voor persoonlijke gesprekken.

“Het maakt niet uit wie of  wat je bent. Als je echt hard werkt en niet gelijk opgeeft bij de eerste domper, kom je daar waar je zijn moet” vertelt Danny (deelnemer) enthousiast tegen journalist Tim van Boxtel van BN De Stem. Ook Veysel (deelnemer) geniet ondanks de hoge temperaturen van de dag in Breda. Hij vindt het een toffe ervaring en is onder de indruk van de discipline van de KMA cadetten.

Het idee van de samenkomst werd geopperd door de cadetten zelf. In deze crisistijd wilden zij graag iets extra’s doen voor de maatschappij. Cadet-korporaal Don zegt hierover: “We willen ze (de deelnemers, red.) laten zien dat autoriteiten echt niets tegen hen hebben. En laten zien wat zij kunnen bereiken. Want wat wij kunnen, kunnen zij ook”.

Via deze weg wil De Harde Leerschool iedereen die vanuit de KMA betrokken is geweest bij de organisatie van deze unieke dag hartelijk bedanken!


N.B. de quotes in dit nieuwsbericht zijn afkomstig uit het artikel Cadetten KMA geven voorbeeld – door: Tim van Boxtel – verschenen op donderdag 3 juni 2021 – in BN DeStem.