Kou, hagelbuien en modder; drie dagen afzien

Maandag begon als elke andere week, met een rugbytraining in de ochtend. In de middag werden de mannen naar een voor hun onbekende locatie gebracht. Hier zouden ze de komende dagen deelnemen aan de bivak. Een bivak die alleen maar zwaarder zou worden door de regen, hagel en nachtvorst.

Na eigenhandig vuur te hebben gemaakt, wat iedereen lukte, moesten de warme maaltijden bereid worden. Iets wat niet even makkelijk was voor iedereen. Ondanks de nachtvorst en enkele hagelbuien kwamen de mannen de eerste nacht goed door. Dinsdag stond in het teken van kaartlezen en klimmen en klauteren op de kazerne en die avond werd het kazerneprogramma afgesloten met een dropping.

Programmamanager kijkt met trots terug op deze eerste 24 uur. ‘De mannen hebben hard gewerkt en veel respect afgedwongen met hun inzet. Super!’ Ook trainer Dirk is tevreden. ‘De mannen hebben het programma met pieken en dalen doorlopen, maar zijn uiteindelijk als groep geslaagd. Een aantal hebben op het randje gezeten van stoppen en hebben toch doorgezet.’ Vandaag stond de mannen een loodzware afsluiting te wachten, een ware killer. Aansluitend was de afsluiting, douchen en werd koers gezet naar vv SETA. Drie zware dagen zijn tot een eind gekomen, maar de veertien overgebleven mannen hebben bewezen er alles aan te doen om dit project van De Harde Leerschool af te maken.