Leidse kandidaten beleven koude nacht tijdens spectaculaire bivak

Voor de deelnemers van de Harde Leerschool in Leiden stond de afgelopen week in het teken van de bivak bij het Korps Commando Troepen op de Rucphense Hei. Onder leiding van instructeurs Frans en Ron (o.a. bekend van eerdere trajecten in Etten-Leur, Leiden en Groningen) kreeg de groep uiteenlopende opdrachten voorgeschoteld. Deze varieerden van het afleggen van een stormbaan tot het bereiden van een avondmaaltijd.

Eén van de hoogtepunten betrof het bouwen van een eigen eenpersoons onderkomen. De deelnemers kregen hiervoor van bivakleider Frans slechts een aantal houten palen, een plastic zeil en enkele jutenlakens tot hun beschikking. Nadat iedereen zijn slaapplaats op orde had, werd hier ook daadwerkelijk door de kandidaten in overnacht.

Via deze weg wil de Harde Leerschool staf het KCT en de betrokken instructeurs bedanken voor hun hulp en gastvrijheid.