Leidse lichting wordt fit | Rotterdams traject op punt van beginnen

Tijdens de derde week van het Harde Leerschool traject in Leiden werden de eerste tekenen van conditionele vooruitgang zichtbaar. De intensieve trainingen, die door de opgelegde beperkingen vanwege het coronavirus op afstand en in kleine groepjes plaatsvinden, beginnen hun vruchten af te werpen. De deelnemers ontwikkelen zich goed, hebben minder last van spierpijn en beginnen de voordelen van fysiek bezig zijn te erkennen.

Verder kreeg de Leidse kandidatengroep een presentatie van ervaringsdeskundige Chris Knorren. Chris is werkzaam in de verslavingszorg en stond tijdens zijn voorlichting stil bij wat het is om verslaafd te zijn. Ook het herstelproces kwam uitgebreid aan bod. Het persoonlijke verhaal van Chris maakte zichtbaar indruk op de deelnemers en zette een aantal kandidaten aan tot het delen van hun persoonlijke ervaringen.

Om onze deelnemers een nieuwe start te kunnen laten maken is de steun van lokale werkgevers en opleiders onmisbaar. Voor het Leidse traject zijn we nog altijd druk op zoek naar betrokken ondernemers en bedrijven. GeĆÆnteresseerden kunnen contact opnemen met projectbeleider Dirk Danen via dirk@dehardeleerschool.nl of Ed Oskam via ed@dehardeleerschool.nl.

Aangepast Rotterdams programma begint vorm te krijgen

Ter voorbereiding op het alternatieve Harde Leerschool programma dat op maandag 23 november van start zal gaan bij de Rotterdamse Studenten Rugby Club in Rotterdam, hebben de afgelopen 4 weken een aantal screeningsdagen plaatsgevonden. Op deze dagen wordt potentiƫle deelnemers de kans geboden om zich aan te sluiten bij het project. Daarnaast wordt er voor de aanwezige kandidaten er een aantal sportactiviteiten georganiseerd.

Het centrale doel van het Rotterdamse programma is door middel van sport mentaal en fysiek sterker worden, om uiteindelijk door te stromen naar een baan of opleiding. Het beoefenen van de sport rugby is op dit moment onverantwoord en in plaats daarvan zullen er andere uitdagende sportactiviteiten worden ingepast. Tot op heden hebben al 8 deelnemers zich ingeschreven. Op woensdag 18 november vindt de laatste intake-dag plaats.