Lichting Etten-Leur ontvangt certificaat uit handen van wethouder Vrolijk

Na de succesvolle banenmarkt van donderdag 14 november, stond deze week voor de kandidaten uit Etten-Leur in het teken van kansen verzilveren. Nadat de deelnemers voor zichzelf hadden bepaald met welke werkgever ze in zee wilden, was het tijd voor het maken van afspraken. Met gepaste trots kunnen we melden dat vrijwel alle deelnemers na afloop van het traject aan de slag zullen gaan. De gelukkige bedrijven zijn: ASC steigers in Etten-Leur, Elst transport in Moerdijk en Strukton milieutechniek in Breda.

Op dinsdag werd de groep verrast door een bezoek van de, met de Militaire Willems-Orde onderscheidde, Marco Kroon. Marco gaf een presentatie over mentale weerbaarheid en veerkracht. De sessie maakte grote indruk zowel op de kandidaten als op de aanwezige begeleiders.

De donderdag begon met het VCA examen. Alle deelnemers waren samen met projectleider Ron naar Breda afgereisd. Nadat de jongens door de examinator naar binnen werden geroepen, kon het lange wachten beginnen. De eerste kandidaat die de examenruimte verliet, toonde zich aanvankelijk behoorlijk somber. Gelukkig kon hij zijn bedrukte gezichtsuitdrukking niet lang volhouden en vertelde vervolgens tot grote opluchting van Ron dat hij geslaagd was. Op één deelnemer na – die het examen helaas nog een keer over zal moeten doen – keerde de hele groep gecertificeerd terug in Etten-Leur, waar ’s avonds de afsluiting van het traject zou plaatsvinden.

Omstreeks 18:00 uur druppelden de eerste gasten en spelers het clubhuis van rugbyclub Etten-Leur binnen. Na een presentatie van Ron over hetgeen de deelnemers tijdens het traject hebben geleerd en ondernomen, werd een aantal betrokkenen die het project mede mogelijk hebben gemaakt in het zonnetje gezet. Het hoogtepunt van de bijeenkomst werd bereikt toen de deelnemers hun certificaat kregen uitgereikt door niemand minder dan wethouder Frank Vrolijk van de gemeente Etten-Leur.

Na het officiële gedeelte van de avond was het tijd voor actie op het rugbyveld. Het team van de Harde Leerschool werd voor de gelegenheid versterkt door een aantal spelers van rugbyclub Etten-Leur. Onder leiding van coach Duncan en meespelende trainer Chris lieten de kandidaten zich van hun beste kant zien. De aantrekkelijke wedstrijd eindigde in een 15-33 overwinning voor het team van de Harde Leerschool. Eén van de deelnemers werd na afloop zelfs uitgeroepen tot Man of the Match. Nadat iedereen gedoucht en wel in de kantine was teruggekeerd, kon de derde helft beginnen. Beide teams spraken een dankwoord naar elkaar uit en kregen daarna een uitgebreide maaltijd voorgeschoteld. “Al met al was het een hele geslaagde avond in Etten-Leur bij een fantastische club” aldus projectleider Ron.