Meer dan 20 deelnemers in Zuid-Oost Groningen lijkt reëel

Foto door Kees van de Veen

De tweede week is inmiddels begonnen en de positieve berichten uit Zuid-Oost Groningen blijven maar komen. Steeds meer jongens sluiten zich aan bij de deelnemersgroep. ‘Als het zo doorgaat eindigen we straks wellicht met meer dan twintig deelnemers. Dat zou het project een mooie draai geven’, aldus programmamanager Ed Oskam.

Duitse televisie aanwezig bij De Harde Leerschool

Komende week is er ook mooi bezoek uit het buitenland. Dinsdag en woensdag is de Duitse zender ZDF aanwezig om een serieus en informatief item te maken over onze doelgroep en de daarbij behorende problemen.

Voor onze jongens staan er ook serieuze dingen op het programma. Naast de gebruikelijke rugbytrainingen op het veld krijgen ze ook sollicitatietrainingen, waarbij ze leren een goed CV te maken en handreikingen krijgen aangeboden om de belangrijke vraag te beantwoorden: hoe kom in aan een baan? Ook geeft werkgever Panders & Lier een presentatie over hun bedrijf en de openstaande vacatures, zodat de jongens zich vast kunnen oriënteren voor hun leven na De Harde Leerschool.