Mega opkomst tijdens Groningse banenmarkt

Week 7 van het Groningse Harde Leerschool traject stond vrijwel geheel in het teken van de banenmarkt die op donderdag 13 augustus plaatsvond. Op dinsdagochtend (11-08) verzamelde de zichtbaar gemotiveerde kandidatengroep zich om half 9 op het terrein van gastheer RC Groningen. Onder leiding van Duncan Jansen – oud speler van het Nederlands rugbyteam en onder andere bekend van eerdere Harde Leerschool trajecten in Den-Haag en Leiden – werd een uitdagende training afgewerkt. Tijdens de sessie werd in het bijzonder aandacht besteed aan de ruck en de verdediging rondom deze spelsituatie. De training werd afgesloten met een explosief krachtcircuit en onderling potje touch rugby.

Gastrainer Duncan toonde zich na afloop van de sessie onder de indruk: “De intensieve trainingsweken beginnen hun vruchten af te werpen. De deelnemers zien er fit uit en zitten goed in hun vel. Er zijn jongens bij die in deze 7 weken al 10 kilo aan lichaamsvet zijn verloren. Indrukwekkend.”

Na de lunch gaf projectleider Ron de kandidaten de opdracht om het uitkomstenblad in te vullen. Via dit document kan in één oogopslag worden gezien welke onderwerpen er tijdens de Op eigen kracht sessies van de voorgaande weken zijn behandeld. Het document geeft tevens inzicht in hetgeen een deelnemer tijdens de trainingen heeft geleerd en ervaren. Na afloop van het officiële programma besloot een aantal fanatieke kandidaten nog even het krachthonk in te duiken.

Op dinsdagochtend kreeg de groep de opdracht het clubhuis op te ruimen. Na het voltooien van deze taak, betraden de jongens het trainingsveld. De kandidatengroep werd voor de gelegenheid versterkt door José, oud deelnemer van het eerste Harde Leerschool traject in Rotterdam (2015).Onder toeziend oog van een trotse projectleider Ron werd er ondanks de hitte scherp getraind.

Na afloop van de training was het tijd om afscheid te nemen van Ron, die vanwege andere activiteiten in de laatste week zal worden vervangen door Renée Groenendijk (onder andere bekend van de Harde Leerschool Den-Haag en Rotterdam). Als blijk van waardering kreeg Ron uit handen van de deelnemers de eerste officiële Harde Leerschool rugbybal uitgereikt. Het middagprogramma stond verder in het teken van de banenmarkt. Aan de hand van het ingevulde uitkomstenblad werd de kandidaten gevraagd hun banenmarktpitch voor te bereiden.

Donderdag was het dan eindelijk zover: de langverwachte banenmarkt stond voor deur. Na een korte ochtendtraining gevolgd door een verfrissende douche, trokken de deelnemers hun nette kleding aan. Rond het middaguur stroomden de eerste werkgevers binnen, waaronder ook oud Harde Leerschool kandidaat Joseph die inmiddels een eigen bedrijfje heeft. Het totale aantal deelnemende werkgevers zou uiteindelijk oplopen tot 11: een alleszins indrukwekkend aantal. Om de banenmarkt goed te laten verlopen werd De Harde Leerschool staf voor de gelegenheid ondersteund door Henk Wubs. Henk is als werkgeversadviseur gespecialiseerd in het begeleiden van werkgevers met sociale ambities. Via deze weg willen wij Henk bedanken voor zijn hulp.

Na een korte introductie van Dirk kregen de werkgevers de gelegenheid zich aan de kandidaten voor te stellen. Daarna was het de beurt aan de deelnemers zelf. Onder toeziend oog van de aanwezige werkgevers presenteerden zij één voor één hun pitch. Mede dankzij de grondige voorbereiding wist iedereen zijn persoonlijke verhaal goed over te brengen. De pitches werden zonder uitzondering met luid applaus ontvangen.

De middag vervolgde met één op één gesprekken die vanwege de coronamaatregelen op 1,5 meter afstand plaatsvonden. De inzet en het enthousiasme van zowel deelnemers als werkgevers resulteerden in een aantal potentiële matches. Een aantal kandidaten bleek aan het eind van de dag zelfs meerdere aanbiedingen te hebben gehad en kan dus kiezen waar ze in de nabije toekomst aan de slag zouden willen. Het doel voor de komende week is om zaken concreet te maken en definitief contracten te ondertekenen.

Werkgevers bedankt!

De Harde Leerschool bedankt de volgende bedrijven voor hun deelname aan de Groningse banenmarkt: AMKO gebouwenbeheer, Sociaal gericht, Werk365, Koopman BV, KPN, Strukton, M&F security, Worktrans, Abiant, Gasnunie, Joseph Titawanno en Noorderpoort (Opleidingen).

Een speciale vermelding verdienen ook de casemanagers van de verschillende begeleidingsinstellingen en de gemeentes die eveneens van de partij waren. Ook deze groep willen we bedanken voor hun betrokkenheid.