Met positieve energie de tweede week in

Foto’s door Kees van de Veen

De tweede week van De Harde Leerschool in Oost-Groningen is inmiddels van start gegaan. Steeds meer jongens sluiten zich aan. Jongens die allemaal fysiek fit zijn, waardoor ze in korte tijd een grote ontwikkeling kunnen doormaken. Dit laatste is gegarandeerd voor een ieder die meedoet aan dit programma. Het is een diverse groep, die inmiddels uit twaalf jongens bestaat. De jongste is achttien en de oudste vierendertig, maar ze gaan allemaal voor hetzelfde doel: doorstromen naar een baan of opleiding.

 

De rugbytrainers zijn blij met wat ze zien. Dirk: ‘Ze pakken het rugby snel en goed op. Hierdoor heb ik alle vertrouwen in een mooie eindwedstrijd op woensdag 25 oktober, wanneer de jongens zijn uitgenodigd bij Rugby Club Groningen voor de eindwedstrijd’.

Ook de maatschappelijk begeleiders zijn positief verrast. ‘We hebben normaal af en toe nog moeite om deze jongens te motiveren om de slag te gaan. Nu komen ze op tijd, staan ze ’s ochtends vroeg klaar om opgehaald te worden met de busjes en zetten ze zich positief in.’

Komende week staat in het teken van mindset en hoe men deze positief kan omzetten. Een bekende topsporter komt langs om de jongens toe te spreken en Ed gaat met de jongens aan de slag omtrent mentale vorming.