Motivatie Groningse deelnemersgroep maakt indruk

Op dinsdagochtend 14 juli verzamelde de Groningse deelnemersgroep zich ’s ochtends vroeg voor het begin van hun derde trajectweek. Na een gezond ontbijt werd in de regen het natte veld betreed. Onder leiding van Dirk en Klaas trainden de kandidaten hun handling skills en werd er een vervolg gemaakt op de tackeltraining van de week daarvoor. Een aantal deelnemers is bijzonder enthousiast en heeft na afloop van de training zelfstandig aan hun individuele vaardigheden gewerkt.

’s Middags werd de groep voor de tweede maal bezocht door Paula Grendelman van GGN. Net zoals vorige week kregen de kandidaten ook nu weer de mogelijkheid om met haar in gesprek te gaan over hun financiële situatie. Projectleider Ron sloot de dag af met de tweede Op eigen kracht training. Tijdens deze sessie ging het over: wakker worden, selectief waarnemen en moeten versus willen.

De volgende ochtend werd de Harde Leerschool staf ver voor de afgesproken verzameltijd verrast door de aanwezigheid van één van de kandidaten. Op eigen initiatief was deze deelnemer vroeger naar het sportpark afgereisd om een extra krachttraining te volgen (!). Na het gezamenlijke ontbijt kreeg de groep uitleg van Dirk en Klaas over bijzondere spelmomenten. Zo werd er onder meer aandacht besteed aan de ruck en de maul. De training werd afgesloten met een uitdagende oefening waarbij het geleerde in praktijk moest worden gebracht.

Eenmaal omgekleed kregen de deelnemers groep voorlichting over verslaving en de impact hiervan van ervaringsdeskundige Marcel Hienekamp. Marcels verhaal bleek voor een deel van de groep bijzonder confronterend en maakte diepe indruk.

Op donderdag, de laatste dag van deze trajectweek, kregen de kandidaten met lichte blessures de mogelijkheid om deze te laten verzorgen door de fysiotherapeuten van Wysz. Onder leiding van Klaas werd door de rest van de groep voor het eerst een klein wedstrijdje met tackel gespeeld. Dit alles vond plaats onder aanmoediging van een aantal medewerkers van de gemeente Groningen en de reclassering die voor de gelegenheid op bezoek waren. Omdat één van de kandidaten jarig was, werd de groep na afloop van de training getrakteerd op een stuk taart.

Het middagprogramma stond in het teken van de derde Op eigen kracht sessie die ditmaal ging over energiegevers versus energieremmers. Naar voorbeeld van Dirk en Ron werd de kandidaten gevraagd uit te rekenen hoeveel tijd ze besteden aan activiteiten die energie kosten en activiteiten die energie opleveren. In vrijwel alle gevallen leidde dit tot interessante inzichten. De dag werd afgesloten met een vooruitblik op de bivak van komende week. Ron gaf een uitgebreide voorlichting over de gastheer ‘het Korps Commandotroepen’ en vertelde de kandidaten wat er van hen wordt verwacht.