Op driedaags bivak: samenwerken en doorzetten

Het is maandagochtend 10.00. Net zoals voorgaande weken wordt de dag gestart met een intensieve rugbytraining onder leiding van Dirk. Inmiddels hebben drie jongens zich teruggetrokken, waardoor we inmiddels nog met dertien jongeren aan de slag zijn. Het is een andere dag dan anders. Vanmiddag vertrekt de groep richting Havelte, waar de Johannes Postkazerne, thuisbasis van 43 Gemechaniseerde Brigade, de komende drie dagen ook de thuisbasis wordt van onze jongens.

Hier gaan de deelnemers van De Harde Leerschool 48 uur aaneengesloten en onder streng regime werken aan verschillende werkgever skills zoals samenwerken en doorzetten, ondersteund door medewerkers van de brigade. Dit alles in een outdoor setting, onder geïmproviseerde omstandigheden.

De rugbytraining die ochtend ging fantastisch en de overgebleven heren starten de dag goed en gemotiveerd. Om 13.30 rijdt de taxi voor, een militair voertuig onder begeleiding van leden van de 43e brigade. Hiermee worden de jongens naar hun plek van bestemming gebracht. Eenmaal aangekomen worden ze verwelkomd door luitenant-kolonel Auke Krakau de Jong, zelf oud-rugbyer. ‘Ik sta volledig achter dit initiatief en wens de jongens veel succes komende dagen!’.