Het tEAM

De programma’s van de Harde Leerschool worden geleid door deskundige en betrokken trainers en coaches die ruime ervaring hebben met het werkfit maken van een brede doelgroep. Ze beschikken over een behoorlijke dosis levens- en werkervaring en hebben veelal een (top)sportachtergrond. De complete staf heeft passie voor de doelgroep en benadert deze op basis van wederzijds respect.

Dirk Danen

Algemeen manager
Trainer/coach

Dirk Danen

Dirk is toprugbyer. Naast zijn topsportcarrière is hij werkzaam als zelfstandig trainer en coach. Hij motiveert en inspireert (jong)volwassenen om een enorme omslag te maken in hun leven met behulp van o.a. de rugbysport. Naast zijn werk als trainer/coach, is Dirk verantwoordelijk voor het operationeel management van de stichting.

Ed Oskam

Directeur
Trainer/coach

Ed Oskam

Ed is al vele jaren actief binnen Rugby Nederland. Hij is een kundig 'talent coach' met ruime ervaring in zowel binnen- als buitenland. Als captain van het team van De Harde Leerschool is hij verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering en zet hij zich onvermoeid in voor de programma's van De Harde Leerschool.

Renée Groenendijk

Ambassadeur

Renée Groenendijk

Renée is vanaf dag één betrokken bij de Harde Leerschool. Ze is een ervaren coach voor mensen die wel een zetje in de rug kunnen gebruiken richting of op de arbeidsmarkt. Met haar Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit begeleidt ze deelnemers van De Harde Leerschool. Het vergroten van zelfvertrouwen, zelfkennis en zelfreflectie staan centraal in haar aanpak.

Cyril Breinburg

Trainer/coach

Cyril Breinburg

Na een mooie (top)sport carrière van 11 jaar als speler van het Nederlands Rugby Team, heeft Cyril zijn weg gevonden als ondernemer en sportdocent. Hij heeft 4 Buitenschoolse Sport (en Cultuur) opvanglocaties in de regio Breda opgezet. Als trainer/ coach is hij verbonden aan de Harde Leerschool.

Duncan Jansen

Trainer/coach

Duncan Jansen

Duncan is na zijn topsportcarrière nog altijd nauw betrokken bij de rugbysport als trainer/coach en heeft hij als doel gesteld om deelnemers van De Harde Leerschool te ondersteunen in hun ontwikkeling en hen uit te dagen om hun grenzen te verleggen. Wanneer het deelnemers lukt hun doelen te behalen dan is zijn missie geslaagd!

Ron Aartsen

Projectleider
Trainer/coach

Ron Aartsen

Ron heeft een defensieachtergrond en is 35 jaar werkzaam geweest bij het KCT. Daar heeft hij vele jonge mannen en vrouwen opgeleid en gecoacht. De Harde Leerschool is een project dat daar op aansluit. Ron ziet het als een mooie uitdaging om jonge mensen weer een doel te geven, ze te overtuigen van hun talenten, ze uit hun isolement te halen en te activeren.

Hugo Derene

Media/communicatie

Hugo Derene

Binnen De Harde Leerschool is Hugo verantwoordelijk voor de communicatie en de website. Hij is erg betrokken bij de projecten en doelstellingen van De Harde Leerschool. In zijn jeugd heeft hij veel gerugbyd op hoog niveau. In het dagelijkse leven werkt hij in de IT.

Maryella Grootjans

Vertrouwenspersoon
Trainer/coach

Maryella Grootjans

Met plezier maakt Maryella deel uit van het team van De Harde Leerschool. Na jarenlang met plezier binnen defensie gewerkt te hebben in de rol van bedrijfsmaatschappelijk werker, heeft Maryella zich ontwikkeld tot een allround coach. Vanuit die rol ondersteunt zij De Harde Leerschool.

Mark van Baal

Trainer/coach

Mark van Baal

Mark is een allround sportman en heeft meer dan 25 jaar gewerkt bij het Korps Commandotroepen. Hij heeft daar veel jonge mannen opgeleid en begeleid. Daarnaast heeft Mark zich ontwikkeld als professional coach en verdiept hij zich in integrale gezondheid. Met deze mix van kennis en vaardigheden ondersteunt Mark de Harde Leerschool.

Egbert Ruijgrok

Trainer/coach

Egbert Ruijgrok

Als voormalig instructeur bij het KCT heeft Egbert ruime ervaring met het trainen van teams. Hij organiseert outdoor evenementen en geeft trainingen. Als coach is hij betrokken bij De Harde Leerschool. Hij gelooft in ervaringsgericht leren en begrijpt als geen ander de kracht van vertrouwen en feedback.

Tanja Pieksma

Management assistente

Tanja Pieksma

Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest in het theatervak, besloot Tanja weer te gaan studeren. Ze koos voor de studie Social Work. Mensen helpen en rugby zijn de de twee dingen waar ze van houdt. Tanja is opgegroeid langs de zijlijn en nu zelf actief als rugbyster bij DIOK Dames.

Patrick van Wageningen

Trainer/coach

Patrick van Wageningen

Patrick is humanistisch geestelijk verzorger. Hij gelooft in de kracht van ieder mens om het beste uit zijn/haar leven te halen. In zijn begeleiding combineert hij zijn ervaringen als docent levensbeschouwing, zijn universitaire achtergrond en zijn ervaring als geestelijk verzorger. In zijn jeugd heeft hij gerugbyd bij de Rotterdamse Rugby Club.

Bregje Felder

Trainer/coach

Bregje Felder

Bregje is van jongs af aan gek van verschillende sporten. Dit is gedurende haar leven belangrijk gebleven om fysiek én mentaal sterk te zijn en in balans te blijven. Na een carrière als Global HR Manager binnen de zakelijke dienstverlening, heeft ze besloten het roer om te gooien en haar hart te volgen. De combinatie van sport en psychologie binnen De Harde Leerschool is voor haar ‘the best of both worlds’.

Roberto Warmerdam

Trainer/coach

Roberto Warmerdam

Roberto heeft een achtergrond als (top)rugbyer. Na zijn actieve carrière als rugbyer voor Hilversum en NL XV heeft hij het trainerschap opgepakt. Op dit moment is Roberto trainer van RFC Haarlem en NL Dames XV. Daarnaast heeft hij een achtergrond in het onderwijs. Het doel van Roberto is om de deelnemers te inspireren en motiveren een nieuwe richting in te slaan.

Bert Thijssen

Trainer/coach

Bert Thijssen

Bert is ruim 40 jaar werkzaam geweest bij defensie, waarvan het overgrote deel bij het Korps Commando Troepen. In uiteenlopende functies heeft hij gewerkt als opleider, trainer en coach van jonge en oudere collega’s. Daarnaast is hij werkzaam geweest op jeugdprojecten in Frankrijk en bij Rijksinrichting “Den Engh”.

Christian Overklift

Trainer/coach

Christian Overklift

Christian is een ondernemer die al jaren rugbytraining geeft op scholen en betrokken is bij projecten die zich richten op dezelfde doelgroep als de Harde Leerschool. Normen, waarden en respect ziet deze oud topsporter als de ankers van de rugbysport. Deze kunnen volgens hem leiden tot een positief zelfbeeld en resultaten in het leven.

Angela de Weert

Trainer/coach

Angela de Weert

Angela begon haar carrière als medisch secretaresse en vervulde daarna verschillende functies in het bedrijfsleven. In 2018 maakte zij een carrièreswitch en volgde een opleiding tot kind- jeugd- en gezinscoach. Het creëren van een nieuwe kansen voor jongeren door middel van rugby en krachtgerichte theorie spreekt haar erg aan.

Sander van Hoek

Trainer/coach

Sander van Hoek

Sander is een gecertificeerde loopbaancoach en speelt sinds zijn 15e rugby. Met veel passie en plezier brengt hij de waarden van de sport over. Rugby is voor hem een uitlaatklep, een manier om te leren omgaan met tegenslagen en broederschap: strijden voor elkaar, wetende dat je niet alleen bent en erbij hoort. In zijn praktijk richt hij zich voornamelijk op emotionele ontwikkeling en zingeving.

Seraphine Paul

Trainer/coach

Seraphine Paul

Na ervaring te hebben opgedaan binnen het forensische werkveld startte Seraphine haar eigen onderneming. Deze richt zich op het aanbieden van trainingen voor persoonlijke en professionele groei. De Harde Leerschool combineert twee van haar grootste passies: de rugbysport en het ‘mensenwerk’. Als rugbyster haalde Seraphine het NL dames XV. Op dit moment speelt zij bij RCT.

Anita van der Wijst

Trainer/coach

Anita van der Wijst

Na een carrière van bijna 25 jaar bij de politie is Anita als zelfstandig coach aan de slag gegaan. Ze begeleidt mensen via een holistische en lichaamsgerichte aanpak. Als coach probeert Anita in contact te komen met de persoon achter zijn of haar masker. Hierdoor ontstaat ruimte en kunnen er positieve stappen worden gezet die passend en voedend zijn voor iemands herstel.

Lennard de Rijke

Trainer/coach

Lennard de Rijke

Na lange tijd werkzaam te zijn geweest bij de politie is Lennard voor zichzelf begonnen als Vitaalcoach. In deze rol verzorgt hij trajecten voor gemeentes in het kader van de wet maatschappelijke opvang (WMO) en is hij actief in de jeugdzorg. Lennard is ervan overtuigd dat wanneer iemand fysiek in beweging te komt hij ook op mentaal vlak zal groeien.

Noortje van den Biggelaar

Trainer/coach

Noortje van den Biggelaar

Noortje is afgestudeerd als Fysiotherapeut in 1996 en heeft haar eigen onderneming Studio Noor opgericht. Ze heeft met verschillende doelgroepen gewerkt als trainer/coach. Het verhogen van belastbaarheid door middel van rugby en mentale training is wat volgens haar De Harde Leerschool tot een succes maakt.

Shereza Pool

Trainer/coach

Shereza Pool

Shereza speelt rugby sinds haar zevende en heeft via de rugbysport normen en waarden meegekregen die een mooie toevoeging waren op de opvoeding die ze thuis kreeg. Na haar rugbycarrière is Shereza trainer geworden bij een ereklasseclub. Met veel positiviteit en energie gaat ze met de deelnemers aan de slag om het roer om te gooien.

Max van der Pas

Trainer/coach

Max van der Pas

Max heeft 9 jaar in het Nederlands Team gebokst en heeft gedurende zijn topsportcarrière de ALO afgerond. Met zijn bedrijf zet hij sport in om mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Naast fysieke progressie is Max ervan overtuigd dat sport kan leiden tot cognitieve, sociaal-emotionele en maatschappelijke ontwikkeling.