Het tEAM

De programma’s van de Harde Leerschool worden geleid door deskundige en betrokken trainers en coaches die ruime ervaring hebben met het werkfit maken van een brede doelgroep. Ze beschikken over een behoorlijke dosis levens- en werkervaring en hebben veelal een (top)sportachtergrond. De complete staf heeft passie voor de doelgroep en benadert deze op basis van wederzijds respect.

Dirk Danen

Algemeen manager
Trainer/coach

Dirk Danen

Dirk is toprugbyer. Naast zijn topsportcarrière is hij werkzaam als zelfstandig trainer en coach. Hij motiveert en inspireert (jong)volwassenen om een enorme omslag te maken in hun leven met behulp van o.a. de rugbysport. Naast zijn werk als trainer/coach, is Dirk verantwoordelijk voor het operationeel management van de stichting.

Ed Oskam

Directeur
Trainer/coach

Ed Oskam

Ed is al vele jaren actief binnen Rugby Nederland. Hij is een kundig 'talent coach' met ruime ervaring in zowel binnen- als buitenland. Als captain van het team van De Harde Leerschool is hij verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering en zet hij zich onvermoeid in voor de programma's van De Harde Leerschool.

Renée Groenendijk

Ambassadeur

Renée Groenendijk

Renée is vanaf dag één betrokken bij de Harde Leerschool. Ze is een ervaren coach voor mensen die wel een zetje in de rug kunnen gebruiken richting of op de arbeidsmarkt. Met haar Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit begeleidt ze deelnemers van De Harde Leerschool. Het vergroten van zelfvertrouwen, zelfkennis en zelfreflectie staan centraal in haar aanpak.

Cyril Breinburg

Trainer/coach

Cyril Breinburg

Na een mooie (top)sport carrière van 11 jaar als speler van het Nederlands Rugby Team, heeft Cyril zijn weg gevonden als ondernemer en sportdocent. Hij heeft 4 Buitenschoolse Sport (en Cultuur) opvanglocaties in de regio Breda opgezet. Als trainer/ coach is hij verbonden aan de Harde Leerschool.

Duncan Jansen

Trainer/coach

Duncan Jansen

Duncan is na zijn topsportcarrière nog altijd nauw betrokken bij de rugbysport als trainer/coach en heeft hij als doel gesteld om deelnemers van De Harde Leerschool te ondersteunen in hun ontwikkeling en hen uit te dagen om hun grenzen te verleggen. Wanneer het deelnemers lukt hun doelen te behalen dan is zijn missie geslaagd!

Ron Aartsen

Projectleider
Trainer/coach

Ron Aartsen

Ron heeft een defensieachtergrond en is 35 jaar werkzaam geweest bij het KCT. Daar heeft hij vele jonge mannen en vrouwen opgeleid en gecoacht. De Harde Leerschool is een project dat daar op aansluit. Ron ziet het als een mooie uitdaging om jonge mensen weer een doel te geven, ze te overtuigen van hun talenten, ze uit hun isolement te halen en te activeren.

Hugo Derene

Media/communicatie

Hugo Derene

Binnen De Harde Leerschool is Hugo verantwoordelijk voor de communicatie en de website. Hij is erg betrokken bij de projecten en doelstellingen van De Harde Leerschool. In zijn jeugd heeft hij veel gerugbyd op hoog niveau. In het dagelijkse leven werkt hij in de IT.

Fernando Rijswijk

Trainer/coach

Fernando Rijswijk

Als tiener heeft Fernando op hoog niveau aan atletiek gedaan. Hierna heeft hij de rugbysport ontdekt. Naast looptrainer is hij op dit moment actief als coach bij rugbyclub Spakenburg en is hij werkzaam als jongerenwerker. Als trainer/coach begeleidt hij de deelnemers van De Harde Leerschool.

Chris Ruff

Trainer/coach

Chris Ruff

Rugby en het geven van trainingen zijn de twee dingen waar Chris veel energie uit haalt. Hij heeft zelf in de top van het Nederlandse rugby gespeeld en is als international voor Zwitserland uitgekomen. Buiten de Harde Leerschool is Chris werkzaam als sportdocent bij het opleidingsinstituut van Justitie.

Maryella Grootjans

Trainer/coach

Maryella Grootjans

Met plezier maakt Maryella deel uit van het team van De Harde Leerschool. Na jarenlang met plezier binnen defensie gewerkt te hebben in de rol van bedrijfsmaatschappelijk werker, heeft Maryella zich ontwikkeld tot een allround coach. Vanuit die rol ondersteunt zij De Harde Leerschool.

Marc van Baal

Trainer/coach

Marc van Baal

Mark is een allround sportman en heeft meer dan 25 jaar gewerkt bij het Korps Commandotroepen. Hij heeft daar veel jonge mannen opgeleid en begeleid. Daarnaast heeft Mark zich ontwikkeld als professional coach en verdiept hij zich in integrale gezondheid. Met deze mix van kennis en vaardigheden ondersteunt Mark de Harde Leerschool.

Egbert Ruijgrok

Trainer/coach

Egbert Ruijgrok

Als voormalig instructeur bij het KCT heeft Egbert ruime ervaring met het trainen van teams. Hij organiseert outdoor evenementen en geeft trainingen. Als coach is hij betrokken bij De Harde Leerschool. Hij gelooft in ervaringsgericht leren en begrijpt als geen ander de kracht van vertrouwen en feedback.

Kim Padding

Trainer/coach

Kim Padding

Kim heeft veel ervaring in het sociaal domein. Ze heeft een warm hart voor mensen die in zichzelf willen investeren en zich willen ontwikkelen. Als trainer/ coach begeleidt ze de deelnemers van De Harde Leerschool. Ze maakt, als gecertificeerd instructor, onder meer gebruik van de unieke methode van Wim Hof.

May van Waes

Trainer/coach

May van Waes

May is enorm betrokken bij de doelgroep (kwetsbare) jongeren. De afgelopen jaren zette ze een succesvol re-integratie project op in Den Haag, maakte films met schoolverlaters en gaf yoga in de gevangenis. Ze begeleidt de deelnemers van De Harde Leerschool bij het creëren van kansen en het vergroten van zelfinzicht.

Tanja Pieksma

Trainer/coach

Tanja Pieksma

Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest in het theatervak, besloot Tanja weer te gaan studeren. Ze koos voor de studie Social Work. Mensen helpen en rugby zijn de de twee dingen waar ze van houdt. Tanja is opgegroeid langs de zijlijn en nu zelf actief als rugbyster bij DIOK Dames.

Patrick van Wageningen

Trainer/coach

Patrick van Wageningen

Patrick is humanistisch geestelijk verzorger. Hij gelooft in de kracht van ieder mens om het beste uit zijn/haar leven te halen. In zijn begeleiding combineert hij zijn ervaringen als docent levensbeschouwing, zijn universitaire achtergrond en zijn ervaring als geestelijk verzorger. In zijn jeugd heeft hij gerugbyd bij de Rotterdamse Rugby Club.

Bregje Felder

Trainer/coach

Bregje Felder

Bregje is van jongs af aan gek van verschillende sporten. Dit is gedurende haar leven belangrijk gebleven om fysiek én mentaal sterk te zijn en in balans te blijven. Na een carrière als Global HR Manager binnen de zakelijke dienstverlening, heeft ze besloten het roer om te gooien en haar hart te volgen. De combinatie van sport en psychologie binnen De Harde Leerschool is voor haar ‘the best of both worlds’.

Roberto Warmerdam

Trainer/coach

Roberto Warmerdam

Roberto heeft een achtergrond als (top)rugbyer. Na zijn actieve carrière als rugbyer voor Hilversum en NL XV heeft hij het trainerschap opgepakt. Op dit moment is Roberto trainer van RFC Haarlem en NL Dames XV. Daarnaast heeft hij een achtergrond in het onderwijs. Het doel van Roberto is om de deelnemers te inspireren en motiveren een nieuwe richting in te slaan.