Trainers

Deskundig, daadkrachtig en ervaren

De programma’s van de Harde Leerschool worden geleid door deskundige trainers en coaches die ervaring hebben met het werkfit maken van een brede doelgroep. Het team beschikt over een behoorlijke dosis levenservaring, ervaring in het bedrijfsleven en veelal een (top)sportachtergrond, waarbij het aangaan van uitdagingen centraal staat. De complete staf heeft passie voor de doelgroep en benadert deze op basis van wederzijds respect. Onze begeleiders kenmerken zich door hun daadkrachtige houding. Niet te veel praten maar doen, verantwoordelijkheid nemen in plaats van vermijden. Ze zullen zich daarbij te allen tijden sociaal en communicatief competent gedragen ten opzichte van de kandidaten.
Dirk Danen

Operations manager
Trainer/coach

Dirk is toprugbyer en speelt momenteel als Captain bij Nederland Heren XV en Rugby Club Hilversum. Naast zijn topsportcarrière is hij werkzaam als zelfstandig Strength & Conditioning trainer. Met zijn sportieve leven motiveert en inspireert hij jongeren om steeds beter te worden. Om te zien hoe deelnemers binnen dit project in een korte tijd een enorme omslag maken in hun leven met behulp van o.a. de rugbysport maakt Dirk blij.

Ed Oskam

Algemeen manager
Trainer/coach

Ed is al vele jaren actief binnen Rugby Nederland als organisator, speler, trainer en coach. Kundig ”talent coach” met ruime ervaring in zowel binnen- als buitenland. Resultaatgericht maar ook mensgericht.

Conceptueel sterk maar ook graag ‘hands on’ bezig. Door zijn gedrevenheid, kennis en ervaring weet hij het beste uit jongeren te halen.

Cyril Breinburg

Trainer/coach

Cyril, (top)sporter in hart en nieren. Na 10 jaar voor het Nederlands rugby team te hebben mogen uitkomen, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Als topsporter en sportdocent geef ik graag het stokje door aan de jeugd / jong volwassenen. Een ideale mix heb ik gevonden in het ondernemen én het geven van sport- en levenslessen. Een op geheel ‘eigenwijze’ actieve en enthousiaste naschoolse sportorganisatie is nu 8 jaar actief in Breda. Als coach ben ik ook actief met mijn eigen rugbyschool en NL Rugby7s Factory.
Renée Groenendijk

Programmamanager
Trainer/coach

Renée is vanaf dag één betrokken bij de Harde Leerschool. Geen rugbyer maar wel een topsportachtergrond. Renée is mbo-docent zelfstandig trainer/coach voor jongeren die wel een zetje in de rug kunnen gebruiken richting en op de arbeidsmarkt. Een echte Rotterdamse met een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Ze heeft bijna 10 jaar ervaring met coachen en het geven van trainingen gericht op zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt en in het leven, waarbij zelfvertrouwen, zelfkennis en zelfreflectie voorop staan. Open(minded), direct/brutaal, optimistisch, realistisch en een gezonde dosis humor.
Duncan Jansen

Trainer/coach

Als rugbyer kom je in aanraking met veel verschillende mensen. Of je nou voor Nederland uitkomt, in Nieuw Zeeland voor een topclub speelt of je klaar maakt voor een wedstrijd voor de lokale rugbyclub om de hoek. Overal komt Duncan tot dezelfde conclusie: rugby verbindt! Zo is Duncan na zijn topsportcarrière nog nauw betrokken bij de rugbysport als trainer/coach en heeft hij als doel gesteld om deelnemers van De Harde Leerschool te ondersteunen in hun ontwikkeling en uit te dagen hun grenzen te verleggen. De rugbysport leent zich hier geweldig voor en wanneer het deelnemers lukt tijdens het traject hun doelen te behalen en zich te bewegen naar stabiliteit, werk en onderkomen dan is zijn missie geslaagd.
Ron Aartsen

Projectleider
Trainer/coach

Ron heeft een Defensie achtergrond en is van de 38 jaar bij Defensie 35 jaar werkzaam geweest bij het Korps Commandotroepen. Daar heeft hij vele jonge mannen en vrouwen opgeleid, gecoacht en begeleid om hun moeilijke en moedige taak te kunnen laten uitvoeren. De Harde Leerschool is een project dat daar mooi op aansluit. ‘Ik zie het als een mooie haalbare uitdaging om jonge mensen weer een doel te geven, ze te overtuigen van hun talenten, ze uit hun isolement te halen en weer te activeren’.
Hugo Derene

Media/communicatie

In zijn jongere jaren rugbyde Hugo onder andere voor RCC Bekaro, Rugbyclub Etten-Leur en verschillende nationale jeugdselecties. Na een aantal uitdagende projecten als rugbytrainer is hij sinds enige tijd werkzaam in de IT wereld.

In opdracht van De Harde Leerschool onderhoudt Hugo de website, verzorgt hij de perscommunicatie en denkt hij mee over de toekomstmogelijkheden van het project.

Fernando Rijswijk

Trainer/coach

Als tiener heeft Fernando op hoog niveau aan atletiek gedaan. Hierna heeft hij de rugbysport ontdekt. Naast looptrainer is hij op dit moment actief als coach bij rugbyclub Spakenburg. Fernando is werkzaam als jongerenwerker. Zijn hart ligt bij rugby én zijn werk. De combinatie tussen beiden vindt hij het mooist. ‘Rugby is een prachtig middel om mensen in hun kracht te zetten. De sport maakt ieder mens gelijk. Opleiding, kleur, en afkomst doen er niet meer toe.’
Chris Ruff

Trainer/coach

Rugby en het geven trainingen zijn de twee dingen waar Chris veel energie uit haalt. Hij is een trainer die graag het beste uit de groep naar boven wilt halen en zo samen de juiste resultaten tracht te behalen.

“Ik heb zelf in de top van het Nederlandse rugby gespeeld en ben als international voor Zwitserland uitgekomen. Buiten de Harde Leerschool ben ik werkzaam als sportdocent bij het opleidingsinstituut van Justitie.”

Maryella Grootjans

Bedrijfsmaatschappelijk werker
Trainer/coach

Met plezier maakt Maryella deel uit van de Harde Leerschool staf. De visie, missie en potentie van De Harde Leerschool gecombineerd met het enthousiasme van het team hebben haar overtuigd een waardevolle bijdrage te kunnen gaan leveren.

“Na jarenlang met plezier binnen de defensie organisatie gewerkt te hebben in de rol van bedrijfsmaatschappelijk werker heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een allround coach en heb ik de stap gemaakt naar het zelfstandig ondernemerschap door Embedded Coaching op te richten. Vanuit die positie ga ik De Harde Leerschool breed ondersteunen. Mijn focus als coach is het profileren van een methodisch handelen in werk en privéleven en een effectieve trauma coaching.”

Marc van Baal

Trainer/coach

Mark is zijn gehele leven een all-round sportman en heeft meer dan 25 jaar actief gediend in alle gelederen binnen het Korps Commandotroepen. Hij heeft daar vele jonge mannen opgeleid, begeleid en gecoacht. Daarnaast heeft Mark zich ontwikkeld als professional coach en verdiept hij zich in integrale gezondheid.

Met deze mix van kennis en vaardigheden ondersteunt Mark de Harde Leerschool in de staf en in de begeleiding.
Egbert Ruijgrok

Trainer/coach

Als voormalig (sport)instructeur bij het Korps Commando Troepen heeft Egbert ruime ervaring in het trainen van teams met aandacht voor de fysieke, mentale en emotionele component van het individu. Deze ervaringen combineert hij nu in het organiseren van outdoor evenementen en het begeleiden van trainingen.


“Ik geloof sterk in ervaringsgericht leren in een experience field met de natuur en (outdoor)sport als metafoor. Als trainer begrijp ik als geen ander de kracht van vertrouwen en directe feedback. Ik probeer met mijn transparante persoonlijkheid een voorbeeld te zijn voor deelnemers, teamleden en teamleiders.”

Kim Padding

Trainer/coach

Met jaren ervaring in het sociaal domein kwam Kim in 2017 in contact met de Haagse Harde Leerschool. “Dit is veruit het beste en meeste complete traject dat ik heb gezien. De inhoud, het respect, de broederschap, de passie en kennis van de trainers in combinatie met lokale sport en een breed business netwerk maakt het uniek in zijn soort.”

Kim heeft een warm hart voor mensen die in zichzelf willen investeren en willen ontwikkelen. Als trainer & coach begeleidt ze alle typen mensen vanuit dit verlangen waarbij ze als gecertificeerd instructor gebruik maakt van de unieke methode van iceman, Wim Hof.

May van Waes

Trainer/coach

Vanaf het moment dat May ging werken met de doelgroep (kwetsbare) jongeren, wist ze dat ze haar passie gevonden had! Door haar achtergrond als o.a. econoom, filmmaker en yogadocent weet ze op speelse wijze verschillende werelden en perspectieven met elkaar te verbinden. 

De afgelopen jaren zette ze een succesvol re-integratie project op in Den Haag, maakte films met schoolverlaters en gaf yoga in de gevangenis. Daarnaast werkt ze als ‘personal developer’ bij een sociale onderneming waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot online marketeer. Haar liefde voor sport en buitenzijn kan ze bij De Harde Leerschool goed combineren met het creëren van kansen en zelfinzicht voor de deelnemers.

Tanja Pieksma

Trainer/coach

Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest in het theater vak, besloot Tanja weer te gaan studeren. Ze koos voor de studie Social Work. Deze keuze kwam voort uit de passie om haar stem en kennis in te zetten voor anderen. Zo kwam zij in haar tweede jaar terecht bij de Harde Leerschool als stagiaire.

“De Harde Leerschool is de perfecte wisselwerking tussen twee dingen waar ik van hou: mensen helpen en rugby.” Opgegroeid langs de zijlijn en nu zelf actief als rugbyster bij DIOK Dames, vindt Tanja rugby de perfecte sport om te gebruiken als weerspiegeling voor de maatschappij.

MA Patrick van Wageningen

Trainer/coach

Patrick is Humanistisch geestelijk verzorger (MA Humanistiek). Hij geeft trainingen en lezingen vanuit zijn bedrijf Bronkracht. Zijn focus ligt op persoonlijk leiderschap en de ontwikkeling van bewustzijn.

Hij gelooft in de kracht en potentie van ieder mens om het beste uit zijn leven te halen. Hiervoor combineert hij zijn docentschap levensbeschouwing, universitaire achtergrond en zijn ervaring als geestelijk verzorger met zijn rugby jeugd bij de Rotterdamse Rugby Club.