Pilot De Harde Leerschool gaat van start in Musselkanaal

 

Maandag 4 september starten 10 tot 15 jongeren met een nieuwe uitdaging om te werken aan een betere toekomst. Gedurende acht weken nemen zij deel aan het project van De Harde Leerschool, met een bivak, inspirerende gastsprekers, verschillende workshops en trainingen, maar vooral veel rugby op het programma. Gedurende dit project worden de jongens klaargestoomd voor werk of een opleiding. Na succesvolle trajecten in Rotterdam en Breda, gaat het project nu dus van start in Zuid-Oost Groningen.

 

De Harde Leerschool

De Harde Leerschool is gericht op gemotiveerde jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Het doel is om deze jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt, middels een uitgebalanceerd programma een beter toekomstperspectief te bieden. Deelnemers worden getraind op het gebied van rugby, sollicitatie- en levensvaardigheden om uiteindelijk door te stromen naar een baan of opleiding.

De ervaren coaches en trainers van De Harde Leerschool zijn experts en ondersteunen de deelnemers gedurende de cursus. Intensief aandacht wordt besteed aan; samenwerken, op tijd komen, verhogen weerbaarheid en presentatietechnieken om succesvol te solliciteren op elke baan in de sector waar zij graag willen werken.

 

Musselkanaal 2017

Het traject dat in september van start gaat in Musselkanaal is op initiatief van de gemeenten Stadskanaal, Oldambt, Vlagtwedde en Bellingwedde. Op het terrein van de lokale voetbalvereniging, VV Seta, werken de deelnemers drie volle contactdagen per week (maandag t/m woensdag). In de ochtend krijgen ze veelal rugby training en in de middag is het programma gericht op het toekomstig functioneren op de arbeidsmarkt.

Op woensdag 18 oktober kunnen de deelnemers solliciteren naar een baan op een banenmarkt. Deelnemers presenteren zich dan bij verschillende werkgevers om een geschikte baan te krijgen. Op 25 oktober wordt het project afgesloten bij de Groningse rugbyclub. Na afloop van een rugbywedstrijd tegen een team van de gastheer worden de certificaten uitgereikt aan degenen die het gehele traject met succes hebben afgerond.

De werving van de deelnemende jongeren is gedaan door de Trainings- en Diagnose Centra (TDC) in Oldambt, Stadskanaal, Bellingwedde en Vlagtwedde. Jongeren die belangstelling hebben om mee te doen aan de pilot kunnen zich nog aanmelden. Dat kan via Nienke Woldhuis van de gemeente Oldambt (nienke.woldhuis@gemeente-oldambt.nl) en Eva Samson van de gemeente Stadskanaal (e.samson@stadskanaal.nl )


Uitnodiging
Graag nodigen wij de pers uit om aanwezig te zijn bij de start van het project van De Harde Leerschool in Musselkanaal op maandag 4 september.
Het programma begint om 09.30 bij VV SETA, Schoolstraat 104b te Musselkanaal en ziet er als volgt uit:

09.00 – 09.30    Inloop

09.30 – 09.45     Welkom

09.45 – 10.00     Welkom in de rugbywereld

10.00 – 11.30      Rugby training

Uitleg DHLS voor genodigden

11.30 – 12.00      Douchen, lunch klaar zetten

Einde programma genodigden

Als u aanwezig wilt zijn, dan ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 1 september een bevestiging.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen met uw naam, media namens wie u verslag doet naar info@dehardeleerschool.nl.

1 gedachte over “Pilot De Harde Leerschool gaat van start in Musselkanaal”

  1. Ik wens alle deelnemers en de organisatie veel succes toe en als het even tegenzit, haal dan inspiratie uit de woorden van de Britse premier Winston Churchill die bekend is vanwege zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn eerste toespraak als premier in het House of Commons eindigde hij met de woorden: “Ik heb niets anders te bieden dan bloed, hard werk, tranen en zweet.” (13 mei 1940)

Reacties zijn gesloten.