Programma’s van de Harde Leerschool

De Harde Leerschool levert met haar programma’s een unieke bijdrage aan het werkfit maken van mensen die niet actief meedoen op de arbeidsmarkt. Ons basisprogramma is een programma van 8 tot 12 weken en richt zich op (jong)volwassen mannen zonder werk. Veel van deze jongens hebben hun school niet afgemaakt. Daarnaast ontwikkelen we in samenwerking met andere partijen maatwerkprogramma’s voor andere doelgroepen. Op verzoek helpen we bedrijven en organisaties actief bij de invulling van hun Social Return On Investment (SROI) verplichting.

Wij geloven in een maatschappij waarin iedereen meedoet. Jij ook?

Steun ons en draag bij aan het succes van De Harde Leerschool!

Rugby als middel

Rugby is bij uitstek een sport waarin mentale weerbaarheid en wederzijds respect centraal staan. Door gericht te coachen, te luisteren, te spiegelen en te corrigeren, worden deelnemers uitgedaagd om hun gedrag te veranderen. Zo wordt de kans op een passende werkplek of opleiding aanzienlijk groter.

Deskundig, daadkrachtig en ervaren

De programma’s van de Harde Leerschool worden geleid en begeleid door een team van deskundige trainers en coaches die ervaring hebben met het werkfit maken van de doelgroep. Onze begeleiders kenmerken zich door hun daadkrachtige houding. Niet te veel praten maar doen, verantwoordelijkheid nemen in plaats van vermijden. De kandidaten worden bewust gemaakt van het feit dat (samen)werken, discipline en scholing waardevolle onderdelen van het leven zijn.