PRogramma's op maat

Naast het succesvolle basisprogramma ontwikkelt De Harde Leerschool samen met andere partijen programma’s op maat. In een na overleg vastgesteld plan van aanpak wordt beschreven wat de wederzijdse verwachtingen en einddoelen zijn om de betreffende doelgroep te activeren, werkfit te maken en naar werk te begeleiden. Voorbeelden van succesvolle maatwerkprogramma’s zijn het re-integratieprogramma ‘Rugby als middel’ en het programma ‘Nu of nooit’.

Re-integratieprogramma 'Rugby als middel'

De Harde Leerschool en Turn-Over bieden samen een uniek re-integratieprogramma aan dat specifiek gericht is op het naar werk begeleiden van gedetineerden en ex-gedetineerden. Dit eerste editie van dit programma vindt plaats in samenwerking met Justitieel Complex Zaanstad, onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Het programma gaat uit van een gefaseerde aanpak waarbij gedetineerden al binnen de muren van het justitieel complex worden begeleid (fase 1 en 2). De derde fase van het traject speelt zich af buiten de penitentiaire inrichting en bestaat uit het in praktijk brengen van gestelde doelen. Deelnemers worden begeleid door professionals en mentoren. Deze mentoren zijn vrijwilligers uit de nationale rugbygemeenschap die de deelnemers positief ondersteunen en daarbij gebruik maken van hun (rugby)netwerk. Neem voor meer informatie contact op met Ed Oskam (ed@dehardeleerschool.nl).

Wij werken graag samen met partijen die net als wij geloven in een inclusieve arbeidsmarkt

Nu of Nooit: een uniek programma voor scholieren

In nauwe samenwerking met De Karakter Academie BV verzorgt De Harde Leerschool het programma Nu Of Nooit. Een fysiek en mentaal grensverleggend programma dat specifiek gericht is op scholieren en studenten.

De eerste editie van het project vond plaats in het najaar van 2020. Meer dan 100 jongens en meiden van 13 t/m 17 jaar uit Roosendaal en omgeving gingen met elkaar de ultieme uitdaging aan. Onder de deskundige begeleiding van topsporters en oud-commando’s kregen de deelnemers pittige opdrachten voorgeschoteld waarbij het uiterste van ze werd gevraagd. Trots, lef, vertrouwen op je eigen kracht en kunnen. Dat is wat we jongeren mee willen geven.