Roosendaalse jongeren gaan uitdaging aan

Op 23, 28, 29 en 30 december heeft de eerste editie van NU OF NOOIT plaatsgevonden. Tijdens dit uitdagende programma is een groep van om en nabij de 100 Roosendaalse jongeren zowel fysiek als mentaal op de proef gesteld. Het project vond plaats in samenwerking met Het Korps Commandotroepen en de gemeente Roosendaal.

Laatstgenoemde heeft een budget beschikbaar gesteld om deze winter verveling en eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan. Door de beperkingen vanwege het coronavirus zijn hun mogelijkheden momenteel beperkt. NU OF NOOIT biedt deze groep een mooie kans om van de bank af te komen.

Verspreid over vier dagen kregen de deelnemers uiteenlopende opdrachten voorgeschoteld waarbij het uiterste van hen werd gevraagd. Zo werd er onder meer gerugbyd, leerde men navigeren met behulp van kaart en kompas en kreeg de groep opdracht om vuur te maken.

Het doorzettingsvermogen van de kandidaten werd pas echt op de proef gesteld toen hen in de stromende regen werd gevraagd een metershoge klimtoren en spectaculaire hindernisbaan te bedwingen. Dit alles gebeurde onder de deskundige begeleiding van een aantal oud-commando’s aangevuld door coaches die deel uitmaken van onze begeleidingsstaf.

De verwachting is dat NU OF NOOIT in de toekomst zal terugkeren voor deelnemers van zowel boven als onder de 18 jaar. Zowel Omroep Brabant als BN De Stem besteedde uitgebreid aandacht aan NU OF NOOIT.