Rotterdamse deelnemersgroep gaat aan de bak!

Na een verlengde intakeperiode van in totaal 4 weken, is De Harde Leerschool op maandag 23 november voor de derde maal van start gegaan bij de RSRC in Rotterdam. De opgelegde beperkingen vanwege het coronavirus hebben de begeleidingsstaf genoodzaakt de samenstelling van het programma flink aan te passen. Het beoefenen van de sport rugby is op dit moment onverantwoord en in plaats daarvan worden er andere uitdagende sportactiviteiten ingepast. Het centrale doel van de tot Aan de bak! omgedooptecyclus is door middel van sport mentaal en fysiek sterker worden, om uiteindelijk door te stromen naar een baan of opleiding.

Onder leiding van coach Fernando Rijswijk werden de kandidaten tijdens de eerste trajectweek direct op de proef gesteld. Na een intensieve loop- en conditietraining op woensdag, stond de sessie van vrijdag in het teken van een sprinttest over een afstand van 40 meter. De deelnemers namen het tijdens deze test op tegen de jongerencoaches van PIT010. Het fanatisme van beide groepen resulteerde in een geweldige strijd die bij alle betrokkenen een brede glimlach op het gezicht toverde.

In het clubhuis kregen de deelnemers hun eerste Op eigen kracht training voorgeschoteld. Onder leiding van projectbegeleiders Renée (o.a. bekend van eerdere trajecten in Rotterdam en Den-Haag) en Fernando werd ingegaan op de verandercurve en de verschillende fases die daar deel van uit maken. In het bijzonder werd aandacht besteed aan de bouwstenen van veranderen: denken, voelen, gedrag en zelfbeeld. De sessie leidde in een aantal gevallen tot confronterende inzichten en persoonlijke openbaringen.