Rotterdamse kandidatengroep boekt resultaat

Tijdens de derde week van het Aan de bak programma in Rotterdam werd het doorzettingsvermogen van de deelnemers op de proef gesteld. Als gevolg van de nachtvorst bleek, tijdens de eerste veldtraining van de week, dat het veld bevroren was. Desalniettemin kleedden de kandidaten zich om en gingen zij zonder protest aan de slag. In de kou werd er gewerkt aan conditie, kracht en het uitspelen van overtalsituaties.

Volgens coach Fernando van Rijswijk zijn de eerste tekenen van fysieke vooruitgang duidelijk zichtbaar. “Het kost de jongens steeds minder moeite om een volledige training actief mee te doen. Ze raken gewend aan het leveren van een dagelijkse inspanning en dat is mooi om te zien”.

Op woensdag werd de kandidatengroep bezocht door de, met de Militaire Willems-Orde onderscheidde, gastspreker Marco Kroon. Marco verzorgde een workshop Weerbaarheid & Veerkracht en ging daarbij in op de vraag hoe om te gaan met tegenslagen. De sessie maakte grote indruk op zowel de kandidaten als de aanwezige begeleiders en sloot perfect aan op de onderwerpen die tijdens de Op eigen kracht sessies van die week waren behandeld.

De week sloot af met een briefing over de aanstaande bivak. Projectbegeleider Ron Aartsen (o.a. bekend van eerdere trajecten in Etten-Leur, Leiden en Groningen) gaf de kandidaten een uitgebreide voorlichting over de gastheer ‘het Korps Commandotroepen’ en vertelde wat er tijdens de bivakweek van hen wordt verwacht.