Ruime keus aan werk voor deelnemers na succesvolle banenmarkt

 

 

 

 

 

 

Gister was een belangrijk moment voor onze deelnemers toen eindelijk het resultaat naar buiten moest komen van zeven weken zweten en hard werken. Zo mochten zij zich vandaag presenteren aan een grote opkomst aan werkgevers, opleiders en uitzenders tijdens de banenmarkt.

Door middel van zogenaamde speeddates, waarbij de deelnemers 1 minuut de tijd hadden om de werkgever, opleider of uitzender te overtuigen van hun potentie. Iets wat ze tijdens het traject meerdere malen hebben geoefend. Na deze minuut kreeg de werkgever, opleider of uitzender 3 minuten de tijd om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan, waarna er weer werd doorgedraaid.

Aan het einde van de dag mogen de mannen met trots terug kijken op een geslaagde banenmarkt. Zo hebben alle deelnemers meerdere mogelijkheden om aan de slag te gaan. Begin volgende week worden de definitieve keuzes gemaakt.

Aanwezig op de banenmarkt waren:

Abiant, GUW, DOK4, Vierkant BV, Fint B.V., Faber schildersbedrijf, Pander en Lier, OBM, Flex-in PSN, 43e brigade mindef, Prima personeel, VEDAFLEX en TDC Enschede.

 

 

 

 

 

 

 

Hoornstra, JIJ, MF, Olympia en Koopman BV waren helaas verhinderd, maar hebben wel aangegeven bereid te zijn om de kandidaten een kans te geven.

 

 

 

 

 

Wist je dat?

Tijdens de banenmarkt van De Harde Leerschool in Musselkanaal zijn de eerste gesprekken met kandidaten gevoerd in De vacaturekeet. Dit was tegelijkertijd de officiële ingebruikname van De vacaturekeet.

De vacaturekeet is de plek waar werkzoekenden in gesprek kunnen gaan over actuele vacatures in de bouw, loonwerksector en andere branches. Vacatures en werkzoekenden komen in De vacaturekeet samen. Zo kun je binnenkort op verschillende plaatsen in Oost-Groningen zomaar De vacaturekeet tegenkomen.

De vacaturekeet is een initiatief van B.V. Goede Uitvoering Werken (GUW). GUW uit Winschoten zet zich actief in om geschikte kandidaten te werven voor bedrijven in Oost-Groningen die op zoek zijn naar medewerkers.

Voor meer informatie over De vacaturekeet kun je terecht op www.devacaturekeet.nl Daar kun je ook lezen waar je De vacaturekeet kunt tegenkomen.