Tweede traject van De Haagsche Harde Leerschool van start

We zijn van start! Afgelopen maandag zijn veertien Haagse mannen begonnen met hun weg naar een betere toekomst. Meedoen aan dit tweede traject van de Haagsche Harde Leerschool wordt voor hen acht weken lang bikkelen. Dit alles met uitzicht op een baan of opleiding aan het einde van het project. En dat het bikkelen is, werd deze week gelijk duidelijk, toen de mannen in de sneeuw hun eerste rugbytrainingen afwerkten onder leiding van trainers Dirk en Duncan. Ondanks het koude weer en de sneeuw zijn ze allemaal gemotiveerd en op tijd aanwezig.

Tijdens het middagprogramma onder leiding van Katha en Renee wordt er open gecommuniceerd en zijn de heren niet bang hun angsten en emoties te tonen. De week werd afgesloten met een workshop gezonde voeding, waar voor sommige de ogen werden geopend.

In Den Haag kijken ze met een goed gevoel terug op de eerste week. ‘Je merkt dat het teamgevoel al gelijk aanwezig is en daarmee ook de eerste tekenen van brotherhood al ontstaan. De mannen tonen interesse en begrip. Daarnaast is er ook veel interesse in een gezondere levenstijl en worden bepaalde slechte gewoontes aan de kant gezet. Ook op het veld wordt al een aardig niveau aangetikt.’

Zowel het begeleidingsteam als de mannen kijken uit naar komende week, wanneer weer nieuwe grenzen worden opgezocht. Komende week is er ook nog steeds ruimte voor nieuwe deelnemers om in te stromen.