Video afspelen

Nu of nooit!

De ultieme uitdaging

NU OF NOOIT is een fysiek en mentaal grensverleggend programma dat wordt georganiseerd door De Harde Leerschool. Onder de deskundige begeleiding van topsporters en oud-commando’s krijgen de deelnemers uitdagende opdrachten voorgeschoteld waarbij het uiterste van ze wordt gevraagd.

De eerste editie van het project vond plaats in het najaar van 2020 en richtte zich op jongens en meiden van 13 t/m 17 jaar uit Roosendaal en omgeving.

De verwachting is dat NU OF NOOIT in de toekomst zal terugkeren voor deelnemers van zowel boven als onder de 18 jaar.

De eerste editie

Op 23, 28, 29 en 30 december heeft de eerste editie van NU OF NOOIT plaatsgevonden. Tijdens dit programma is een groep van om en nabij de 100 Roosendaalse jongeren zowel fysiek als mentaal op de proef gesteld. Het project vond plaats in samenwerking met Het Korps Commandotroepen en de gemeente Roosendaal.

Verspreid over vier dagen kregen de deelnemers uiteenlopende opdrachten voorgeschoteld waarbij het uiterste van hen werd gevraagd. Zo werd er onder meer gerugbyd, leerde men navigeren met behulp van kaart en kompas en kreeg de groep opdracht om vuur te maken.

Het doorzettingsvermogen van de kandidaten werd pas echt op de proef gesteld toen hen in de stromende regen werd gevraagd een metershoge klimtoren en spectaculaire hindernisbaan te bedwingen. Dit alles gebeurde onder de deskundige begeleiding van een aantal oud-commando’s aangevuld door topsporters en coaches die deel uitmaken van onze begeleidingsstaf.

De verwachting is dat NU OF NOOIT in de toekomst zal terugkeren voor deelnemers van boven en onder de 18 jaar. Zowel Omroep Brabant als BN De Stem besteedde uitgebreid aandacht aan NU OF NOOIT.