Week 3: Hard trainen, hard lachen

Inmiddels is week 3 aangebroken voor de jongens die deelnemen aan ons project in Oost-Groningen en de eerste progressie is zichtbaar. Afgelopen tijd stond in het teken van mentale ontwikkeling. Dirk: ‘De jongens leren nu hun positie kennen, zowel in op het veld als in het team. Er wordt hard getraind, maar gelukkig vooral ook hard gelachen’.

Pannenkoeken bakken met Dirk in het kader van ‘een gezonde lifestyle’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Momenteel staan er dagelijks vijftien jongens op het veld te werken aan hun ontwikkeling. Dat het programma niet voor iedereen is weggelegd, is inmiddels bewezen met een eerste afvaller. Vandaag deden ook enkele vertegenwoordigers van de directie van Gasterra  actief mee aan de training. Redelijk vermoeid stapten zij weer van het veld af. Een van de directeuren geeft aan onder de indruk te zijn van de inzet en passie bij de deelnemers: ‘Deze ligt onverwacht hoog’. Een mooi compliment voor onze talenten.

De huidige deelnemers gaan fysiek snel vooruit, maar ook nieuwe jongens worden nog steeds verwelkomd binnen het team. Ed: ‘Wij willen iedereen een kans bieden om via dit project door te stromen naar werk of een opleiding. De jongens die nu aansluiten moeten iets harder werken om het bij te benen, maar het levert ze hopelijk straks ook zoveel meer op’.

Momenteel ligt de focus op de bivak van volgende week. Ed: ‘Dan gaan we drie dagen de bossen in en keihard bikkelen. Hier bereiden we de deelnemers zowel mentaal als fysiek op voor. Het belangrijkste motto voor deze week is respect.’